USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

Зменшить використання електроенергії: на котельнях у Луцьку замінили 43 насосні установки

19 Вересня 2022 20:57
На котельнях Луцька станом на 19 вересня вже замінили 43 насосні установки. Нове обладнання має зменшити використання електроенергії.

Як повідомляє Суспільне, про це розповів речник комунального підприємства «Луцьктепло» Антон Безносиков.

Контрактом було передбачено заміну насосів на 13 квартальних котельнях міста.

«Мали би ці роботи виконувати раніше, але через проблеми із логістикою, викликані війною, це усе трохи відтермінувалося», – зазначив Антон Безносиков і додав, що загальна вартість робіт – 850 тисяч євро. Їх співфінансує Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читати ще: «Луцьктепло» модернізує котельні, щоб зменшити витрати на енергоресурси

Наразі триває заміна обладнання на котельні на вулиці Боженка, 32, яка забезпечує теплом увесь мікрорайон ЛПЗ, а також п’ять будинків від котельні на Даньшина, 10 розповів підрядник Віктор Дідківський.
За перший день роботи на котельні на Боженка майстри змонтували три нових насоси. Всього роботи будуть тривати три дні. Через це 54 багатоквартирні будинки тимчасово лишилися без гарячої води.

Читати ще: «Сподіваємося, що газ буде»: як Луцьк готується до опалювального сезону

Зі слів Антона Безносикова, на більшості з 13 котелень роботи вже завершилися.

Додамо, роботи з модернізації централізованого теплопостачання на 13 котельнях обласного центру стартували у серпні. Всього в місті 45 діючих котелень.

Як ми писали, у зв’язку із профілактичними роботами на котельні на вулиці Боженка 32, на три дні відключили гаряче водопостачання у мешканців мікрорайону ЛПЗ.

Нагадаємо, «Луцьктепло» реконструювало дві квартальні котельні та замінило найбільш аварійну ділянку мережі на вулиці Кравчука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонер Показати IP 19 Вересня 2022 21:44
і що стане дешевша комуналка??? чи просто ля ля ля
Анонім Показати IP 20 Вересня 2022 07:50
як "має зменшити використання електроенергії" без зміни об'єму води в системі?!?!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus