USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Злива в Іспанії спричинила потужну повінь, вода штовхає автівки в море

2 Вересня 2021 07:40
В Іспанії сталася потужна повінь у місті Альканар та провінції Таррагона.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на El Periodico.

Як зазначається, протягом пів години сильна злива принесла близько 77 літрів води на квадратний метр.

Місцеві рятувальники отримали більше як 40 викликів, пов’язаних з наслідками опадів.

Злива, зокрема, накрила каталонське містечко Альканар, де жителі спостерігали, як коричневі від ґрунту води підмітають автомобілі і штовхають їх у бік Середземного моря. Інші зображення, які транслювала іспанська державна телекомпанія TVE, показували, що крісла, які зазвичай використовуються для сидіння на вулиці, проносяться потоками води на високій швидкості.

Як повідомляє El Pais, у деяких місцях сьогодні вранці випала половина опадів, що зазвичай випадають протягом року – 230 літрів на квадратний метр. Окрім того, через сильний дощ затримується рух приміських поїздів.

Наразі негода залишила 10 000 користувачів без електроенергії. В Альканарі вода затопила вулиці у нижніх районах міста.

Більшість материкової частини Іспанії перебуває у стані підвищеної готовності через сильні дощі, передає Європейська правда. За даними національної метеорологічної служби, у Мадриді та інших районах центральної Іспанії вночі пройшли сильні дощі та буревії, які спричинили понад 9000 ударів блискавок.

Повідомлень про потерпілих немає. Місцева влада закликала людей залишатися вдома і попередила, що більша кількість дощів, прогнозованих пізніше вдень, може призвести до повеней.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus