USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Зловмисник, який напав на дівчинку у львівській школі, 13 років полював на дітей у Києві, вийшов під заставу і втік

24 Грудня 2021 22:37
Затриманий у Львові злочинець, який під виглядом жінки проник в одну із загальноосвітніх шкіл та напав на дитину, багато років орудував у Києві. Сьогодні розбещувач і ґвалтівник, який ламає долі дітей, найбільше боїться знову опинитися у в’язниці. Після попереднього злочину, коли суд відпустив педофіла під заставу, той втік.

Про те, що і де творив рецидивіст, а також як його зловили, – йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

Напади «по наростальній»

За інформацією джерел видання, затриманий у Львові – 50-річний Дмитро Бубир. «Це неодноразово судимий злочинець. Вперше він потрапив у поле зору правоохоронних органів ще в середині 90-х: правда, за крадіжки. Але Бубир багато років «ловив» дітей», – повідомив співрозмовник. За його словами, педофіл віддавав перевагу дівчаткам від 6 до 11 років.

У 2008 році в Деснянському районі Києва на вулиці Милославській він причепився до восьмирічної дитини. Лякав дівчинку, погрожував їй – тільки щоб вона роздяглася. Тоді було складено фоторобот підозрюваного.

У січні 2009 року Дмитро Бубир почав орудувати вже у Шевченківському районі столиці. Він підстеріг нову жертву в під’їзді житлового будинку на вулиці Коперника: 11-річну дівчинку було зґвалтовано у збоченій формі. Того ж місяця він напав ще на одну дитину такого ж віку, але вже у під’їзді будинку на вул. Щербакова – злочинець чекав на верхньому поверсі. Третій напад за місяць стався вже у школі Подільського району на ученицю другого класу.

У лютому Бубиря знову «потягло» до школи, але вже у Шевченківському районі: там він вчинив розпусні дії щодо восьмирічної дівчинки. Страшно перелякана дитина розповіла про те, що сталося, батькам, а вони звернулися до міліції.
«Проміжки між злочинами ставали все коротшими. Вже через тиждень після останньої нова НП сталася у школі в Деснянському районі: злочинець напав на ученицю четвертого класу в туалеті. До речі, жив він поблизу, на вулиці Маршала Жукова – зараз це вулиця Кубанської України», – розповіло джерело у поліції.

У серпні 2012 року Шевченківський районний суд Києва засудив Бубиря до шести років позбавлення волі (у підсумку відсидів менше). А після виходу на волю педофіл знову став полювати на дітей.

«Він переїхав жити під Київ, у село в Бориспільському районі, але жертв продовжував шукати у столиці. І у травні 2015 року в туалеті музичної школи він знову напав на дитину – 10-річну дівчинку. А через два тижні й на восьмирічну у Дарницькому районі – на Позняках», – розповіло джерело.

Завдяки фотороботу правоохоронці швидко вийшли на слід раніше засудженого злочинця: Бубиря затримали в інтернет-кафе та відправили до ізолятора. А в грудні 2019 року Голосіївський районний суд засудив педофіла до 12 років позбавлення волі. Декілька років попереднього ув’язнення зарахували у цей строк, плюс до всього тоді один день йшов за два.

На початку вересня 2021 року Бубир вийшов на волю, а вже через кілька днів знову почав «полювати» у добре знайомому йому Деснянському районі.

Поліція спіймала, суд відпустив

«Цього разу Бубир вирушив до школи на Лісовому масиві. В туалеті він чатував на восьмирічну дівчинку, став умовляти роздягтися – мовляв, тоді він допоможе їй стати моделлю. Все це почули інші учні й побігли розповісти вчительці. Вона зі ще одним викладачем вирушили в туалет і спробували затримати педофіла, але він пригрозив їм ножем, а потім зник», – повідомив співрозмовник видання.

Завдяки записам із камер відеоспостереження, на які потрапив злочинець, вже за добу правоохоронці затримали його. Бубир був на залізничному вокзалі, хотів виїхати зі столиці – але не вдалося.
Як розповіла речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець, йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 181 тис. грн. Після перебування близько місяця у слідчому ізоляторі підозрюваного було звільнено, оскільки мати внесла за нього заставу.

Після цього Бубир поїхав до Харкова і перестав з’являтися до слідчого, обґрунтовуючи це необхідністю догляду за тяжкохворою матір’ю. Потім узагалі вимкнув телефон, став ховатися від слідства – його одразу було оголошено у розшук.
«До Харкова з Києва невідкладно виїхала оперативна група для його затримання та доправлення до суду для зміни запобіжного заходу (замість застави – тримання під вартою). З’ясувалося, що за матір’ю він не доглядав зовсім, а навпаки, вкрав усі її заощадження. Хвора жінка незабаром померла. Столичні оперативники сподівалися, що підозрюваний з’явиться на її похорон, однак він не прийшов», – розповіла Максимець.

За інформацією співрозмовників OBOZREVATEL, запобіжний захід Бубирю обирав суддя Роман Вінтоняк. «Він очолює Деснянський районний суд. Але щоб було зрозуміло: у нього не було іншого варіанту. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а застава була максимальною в цьому випадку. Проблема в тому, що законодавець не вважає розбещення дітей тяжким злочином, тому педофіли можуть залишатися на свободі до винесення вироку – якщо є гроші».

Для прояснення ситуації видання відправило запит до Деснянського районного суду.

Остання «гастроль» та дива маскування

Небезпечного злочинця продовжували розшукувати, але, як згодом виявилося, він уже орудував у Львові.

14 грудня київський педофіл проник у львівську загальноосвітню школу № 43 на вул. Томаша Масарика. Цього разу Бубир показав дива маскування: переодягся в жінку. Завдяки комплекції (у нього невеликі для чоловіка зріст і вага), а також окулярам та шапці – здалеку не відрізниш. Ба більше, під куртку Бубир надів навіть бюстгальтер.
Він увійшов у кабінку туалету, де була семирічна дівчинка, і сказав їй, що хоче на неї подивитися. Але продзвенів дзвінок на перерву і злякав педофіла, тож дитина не постраждала.

Те, що сталося, викликало величезний резонанс у Львові, а на пошуки злочинця правоохоронці кинули всі сили.

Увечері 21 грудня наряд військової частини 4114 Національної гвардії України затримав Бубиря. За словами гвардійців, чоловік підпадав під орієнтування поліції.
23 грудня суд у Львові обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 50-річному педофілу, затриманому за підозрою у розбещенні малолітніх дітей. За це Дмитрові Бубирю загрожує вісім років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мама Показати IP 25 Грудня 2021 08:05
Для чого охорона по школах? За що платять батьки?
Ба більше Показати IP 25 Грудня 2021 10:01
Як це він з тюрми вийшов? По закону Савченко?
В. Показати IP 25 Грудня 2021 10:17
Кастрировать урода и на пожизненое
опа Показати IP 25 Грудня 2021 10:17
Потрібно з суддями зробити те, що він робив з дітьми.
Євросоюз Показати IP 25 Грудня 2021 11:40
Питання - якого біса наші податки, державний бюджет витрачається на те, щоб цю потворну охороняти, годувати, лікувати, і т.д.? Що воно дасть суспільству - використане повітря, купа лай....а, і комусь зламану психіку? А прийде пора - візьме державу за горло - де моя пенсія? Хто нас зобов'язав утримувати таких виродків, коли держава не може забезпечити життєво необхіднідні операції дітям?!
Лучанин Показати IP 25 Грудня 2021 14:37
Судью який випустив під заставу рецедивіста посадити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus