USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Злочинці та бойовий резерв: у Росії триває прихована мобілізація

28 Березня 2022 16:01
З 1 квітня по всій території Росії розпочнеться мобілізація за програмою «БАРС-2021» – «Боевой армейский резерв страны». Щоб приховати заходи з масової мобілізації, її проводитимуть одночасно з плановим призовом на строкову службу.

Це стане прикриттям великої кількості мобілізованих, що прибуватимуть до військкоматів, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише ТСН.

Цих резервістів у подальшому відправлятимуть для поповнення підрозділів окупаційних військ у районах бойових дій на території України.

Одночасно за допомогою програми «БАРС» приховують залучення до бойових дій російських ув’язнених. Зокрема близько 100 злочинців, утримуваних у колонії «Чернокозово» у Чеченській республіці, вже готуються до відправки до України. Всі вони засуджені за важкими кримінальними статтями: грабіж, вбивства, розповсюдження наркотиків. Засудженим, які отримали строки за політичними статтями, такі угоди не пропонують.

Тим, хто погодився, обіцяно повну амністію в разі повернення живим після участі у бойових діях. Прикметно, що таким «мобілізованим» не дозволяють бачитися з рідними та взагалі інформувати їх про свою участь у війні в Україні.

«БАРС» – програма термінового формування армійських резервів армії РФ. Ті, хто підписав контракти за програмою, отримують постійне грошове забезпечення, навіть перебуваючи у резерві, зі збереженням місця роботи та середнього заробітку.

Читати ще: Ворог перекидає в Україну терористичні групи для ліквідації керівництва держави

Протягом року резервісти можуть бути призвані на збори – до одного місяця, де можуть залучатися до навчань та виконання інших завдань. Щомісячна оплата за контрактом сягає 12% окладу військовослужбовців, залежно від звання та посади. Загальна кількість осіб, що підписали контракти з «БАРС», складає близько 100 тисяч.

Нагадаємо, що в окупованому Росією Криму відбувається мобілізація для участі у війні. Чоловіки призовного віку намагаються виїхати з півострова через РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus