USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Зіткнувся з бусом: мотоцикліста, який став винуватцем загибелі 19-річного волинянина, покарали умовно

10 Липня 2022 10:52
На Волині мотоцикліст, який став винуватцем смертельної ДТП, отримав умовне покарання. Керуючи двоколісним транспортним засобом, чоловік в’їхав в бус, що призвело до трагічних наслідків – загибелі 19-річного пасажира мотоцикла.

Про це стало відомо з вироку Турійського районного суду Волинської області.

Смертельна дорожньо-транспортна пригода трапилася 19 грудня минулого року в селищі Турійськ. 24-річний мотоцикліст рухався вулицею Ковельською на мотоциклі КТМ 690-R, який не зареєстрований у встановленому законом порядку та був без реєстраційного номерного знака. Водій мотоцикла не обрав безпечної швидкості та допустив зіткнення з «Volkswagen Transporter», який рухався попереду в попутному напрямку. Внаслідок ДТП пасажир мотоцикла отримав численні травми, які призвели до його смерті. Відзначимо, що і водій мотоцикла, і пасажир були без шоломів.

Читати ще: Мотоцикл зіткнувся з легковиком: у ДТП загинув 19-річний волинянин

Водій мотоцикла розкаявся у скоєному, просив суворо його не карати та не призначати йому покарання, пов'язане з позбавленням волі. Він вказав, що не бажав таких наслідків, адже загиблий був його другом. Чоловік відшкодував потерпілій завдану моральну шкоду, витрати на поховання та має намір в найближчий час встановити на могилі загиблого пам'ятник. До того ж, зараз він є волонтером і залучений благодійним фондом «Добра воля» до перевезення гуманітарних вантажів по території України, а також до роботи у розвезенні гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам на території Турійської селищної ради власним автомобілем, а тому просив не позбавляти його права керувати транспортними засобами.

Потерпіла у судове засідання не з'явилася, однак подала адресовану суду заяву про розгляд справи за її відсутності та вказала, що будь-яких претензій матеріального та морального характеру вона до обвинуваченого не має, останній відшкодував їй завдану злочином моральну шкоду. При визначенні міри покарання не наполягала на призначенні йому покарання, пов'язаного з позбавленням волі.

Суд прислухався до думки жінки та реальне покарання на чотири роки замінив умовним на два роки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus