USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Зібрали понад 200 спортсменів: Луцьк приймає чемпіонат України з важкої атлетики. Фото

2 Липня 2024 19:27
Обласний центр Волині приймає чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів і юніорок до 20 років та молоді до 23 років. Упродовж тижня спортсмени з 21 області показуватимуть фізичні навички в залі ДЮСШ «Колос».

У змаганнях загалом беруть участь 235 спортсменів та спортсменок. Волинську область представили дві команди, а це близько 30 важкоатлетів. Хлопці й дівчата змагаються в різній вазі у категоріях ривок і поштовх.

Директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко розповів, що в «Колосі» цьогоріч уже вп’яте відбуваються змагання всеукраїнського рівня. Як зазначив, жінки на чемпіонаті піднімають вагу від 45 до понад 80 кілограмів, чоловіки – від 55 до понад сотні. Очільник ВОШВСМ додав: очікує гарних виступів від волинських спортсменів та спортсменок.
«Ми сьогодні побачили виступ Ірини Гаврилюк, яка в ривку посіла третє місце. Ще чекаємо на успіхи від наших топових спортсменок, які нещодавно повернулися із чемпіонату Європи, що відбувся в Греції. Там, нагадаю, Софія Козак стала абсолютною чемпіонкою Європи, а Катерина Малащук перемогла в трьох вправах і побила європейський рекорд. Вони – наші провідні спорсменки, але маємо й інших учасників від Волині, які претендуватимуть на нагороди», – зазначив Андрій Авраменко.
Привітав важкоатлетів голова Волинської обласної ради Григорій Недопад. Він нагадав, що 26 липня відкриють Олімпійські ігри в Парижі, де виступлять шестеро волинян.

«Волинь потрохи стає столицею важкої атлетики, адже більшість чемпіонатів серед дорослих та юніорів відбуваються в наших залах. Приємно, що цей спорт розвивається, і маємо тренерів та спортсменів хорошого рівня», – закцентував голова облради.
Читати ще: У Луцьку стартував чемпіонат із важкої атлетики. Фото

Першими на чемпіонаті виступали дівчата – одразу ж Волинь отримала нагороди. Спортсменка з Камінь-Каширщини Катерина Малащук здобула три золоті медалі: у ривку (69 кг), у поштовху (81 кг) та в сумарній вазі (150 кг).
Читати ще: У Луцьку на чемпіонаті України з тхеквондо змагаються спортсмени із 17 областей. Фото

Завітала до Луцька 18-річна Софія Наумова. Дівчина почала тренуватися в рідному Луганську, але з початком війни переїхала на Київщину. На чемпіонаті вона здобула золото.

«Сьогодні підняла 129 кілограмів, але найкращий результат на змаганнях був 130 кілограмів. У Луцьку виступаю не вперше, тут доволі хороша організація чемпіонату. Далі планую на кубок України, що буде в серпні», – зазначила спортсменка.
Після виступів дівчат до змагань долучаться хлопці. Чемпіонат України в залі спортшколи «Колос» завершиться 7 липня.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus