USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

«Жива книга» в Луцьку: відверті історії про родину для дитини

Сьогодні 10:06
На сьогодні у Волинській області четверо патронатних вихователів разом із помічниками надають 11 дітям послугу патронату – професійного догляду, виховання та реабілітації дітей, які тимчасово не можуть проживати у своїй сім’ї. Таке влаштування короткострокове – на кілька місяців, поки біологічні батьки долають скруту, або на час пошуку дітям нової родини (прийомної сім’ї, усиновлення, опіки). Три сім’ї з’явилися в регіоні від початку року, ще три пройшли навчання.

Що треба зробити, аби сотні дітей на Волині виховувалися в безпечному сімейному середовищі, а не потрапляли до інтернатів? Про це говоритимуть у форматі «живої книги» спільно зі службою у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації та Волинським центром соціальних служб.

Захід відбудеться за участі представників Волинської обласної військової адміністрації, Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, інших учасників.

Читати ще: У Луцькій громаді запрацював проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»

Подія відбудеться у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки 17 жовтня, початок о 10:00.

У програмі «Живої книги» – історії патронатних вихователів; усиновлювачів, опікунів; батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу; прийомних батьків.

На заході обговорять:

- стереотипи, які заважають людям стати патронатними вихователями, прийомними батьками чи створювати дитячі будинки сімейного типу;

- труднощі, до яких потрібно бути готовими під час адаптації дитини у новому оточенні;

- фінансове забезпечення дітей, які перебувають під патронатом або в інших формах сімейного виховання.

Читати ще: Аж 17 дітей! Як живе єдина на Волині патронатна сім’я

Заходи із циклу «Живих книг» проходять впродовж жовтня у 12 областях України: Львівській, Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській / м. Києві, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій.

Для участі у «Живій книзі» обов’язкова попередня реєстрація до 17:00 16.10.2024. Контактні особи: Наталія Скубій (099 750 31 19), Наталія Шкляр (098 254 33 01).

Читати ще: На Волині 98% дітей-сиріт охоплені вихованням у сім'ях

Нині в Україні створено 378 патронатних сімей, під тимчасовим прихистком яких перебувають 765 дітей. Очікують, що завдяки проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату», який працюватиме півтора року з лютого 2024-го, кількість патронатних сімей в Україні зросте до 500. У проєкті беруть участь 184 громади з усієї країни, зокрема 11 громад Волинської області.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконують спільно Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Партнерство «Кожній дитині», Міністерство соціальної політики України, Національна соціальна сервісна служба України, Координаційний центр з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу та Австрійської Агенції Розвитку (ADA).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus