USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Життю постраждалих українців у ДТП в Польщі нічого не загрожує

Сьогодні 09:10
Життю постраждалих у ДТП, що трапилася 20 липня вранці на заході Польщі, не загрожує небезпека.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу розповів генконсул України у Вроцлаві Юрій Токар.

«Станом на зараз життю українців, які постраждали в цьому ДТП, нічого не загрожує, їх стан оцінюється як стабільний», – підкреслив Токар.

За його словами, більшість постраждалих буде виписано з лікарень упродовж тижня. Лише одна особа старшого віку потребуватиме тривалішого лікування.

Генконсул повідомив, що в мікроавтобусі Renault на українській реєстрації, який прямував з України до Німеччини, крім 28-річного водія, перебували ще вісім осіб, зокрема дві родини. В одному випадку йдеться про мати з двома дітьми, в іншому – про мати з дитиною і племінницею. Крім того, в мікроавтобусі ще їхали дівчина і жінка старшого віку.

Читати ще: Серед травмованих – троє дітей, водійка ВАЗа бореться за життя: деталі смертельної ДТП поблизу Любомля

Постраждалі в результаті ДТП потрапили до кількох лікарень Любуського та Великопольського воєводств на заході Польщі, зокрема у містах Гожув Великопольський, Зелена Гура і Новий Томишль.

Токар повідомив, що українські консули перебувають у контакті як з постраждалими, так і з їхніми родинами. Зокрема, чоловіки двох українок, які їхали з дітьми, зараз прямують до Польщі з ФРН.

За його інформацією, причини ДТП наразі з’ясовує поліція. Відомо, що водій, який зараз також перебуває в лікарні, був тверезий.

Генконсульство тримає справу ДТП і постраждалих на особливому контролі.

Як повідомляло агентство, близько 4-ї години ранку 20 липня в районі міста Свєцко в Любуському воєводстві мікроавтобус зіткнувся із технічним автотранспортом. В автобусі перебували дев’ять громадян України. Усі вони були госпіталізовані. Стан п’ятьох громадян України на той момент оцінювався як критичний. Серед постраждалих є четверо дітей віком 2, 3, 4 та 15 років.

Нагадаємо, наприкінці червня автобус Київ-Варшава з 47 громадянами України з’їхав у кювет в Люблінському воєводстві.

А 17 червня рейсовий автобус з 57 громадянами України, зокрема 42 неповнолітніми, зіткнувся із вантажівкою у Румунії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus