USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Житомирські митники вимагали кошти від брокерів

4 Травня 2019 18:02
Посадовців Житомирської митниці ДФС викрили на вимаганні коштів від підприємств, що надають брокерські послуги, повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, начальник митного посту «Житомир-центральний» за попередньою змовою групою осіб, а саме спільно з головним державним інспектором митного посту та заступником начальника відділу Житомирської митниці ДФС створили незаконну схему збагачення, завдяки якій систематично вимагали та отримували гроші від представників підприємств, що надають брокерські послуги.

Гроші митники вимагали за безперешкодне митне оформлення товарів, як експорт так і імпорт, внаслідок чого в цілому отримали кошти на суму 1650 доларів США. Неправомірну вигоду посадовці отримували частинами.

Під час отримання однієї з частин неправомірної вигоди у розмірі 400 доларів США митників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі проводяться слідчі дії та низка обшуків, зокрема в адміністративній будівлі Житомирської обласної митниці.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовими особами, поєднаному з вимагання такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжного заходу.

У разі доведення вини, посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Носатий дядько Показати IP 4 Травня 2019 20:25
Оце так новина. Брокери ЗАВЖДИ були посередниками в передачі хабарів від суб'єктів ЗЕД митникам. Теж саме можна сказати і про адвокатів, які є посередниками в передачі хабарів суддям за "правильні" рішення.
Я Показати IP 5 Травня 2019 09:20
Здивували, як з гуся вода, ще ні один митник не постраждав!
123 Показати IP 5 Травня 2019 10:15
Оце так новина. Сума просто космічна. Складається враження, що в Україні більше 200-1000 дол. справ немає. Це просто показуха роботи і не більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus