USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ловлять коропа, товстолоба, білого амура: жителі волинського села скинулися і купили ставок

19 Серпня 2023 14:21
Жителі села Крухиничі, що на Володимирщині, зібрали 30 тисяч гривень і викупили ставок у місцевого фермера. Це місце стало центром для відпочинку, купання і риболовлі. Селяни зарибили ставок, і тепер там можна спіймати коропа та білого амура.

Про досвід громади, яка взяла все в свої руки, – у сюжеті «12 Каналу».

«Ставок був дуже занедбаний. З берегу не можна було побачити навіть плеса, все було заросле чагарниками. Попередній орендар занехаяв його», – розповідає староста Крухиничівського старостинського округу Богдан Бернадський.

Аби розірвати договір з орендарем, селяни написали звернення і скликали сесію. Лише потім почали збирати гроші, щоб викупити ставок і зробити інфраструктуру.

«Привезли пісок, зробили гойдалки. Зараз робимо пірс. У перспективі пірс буде такий, як сцена. Торік на ставку був захід, на якому виконавці збирали кошти на ЗСУ. Загалом назбирали понад 60 тисяч гривень, які допомогли придбати авто для воїнів», – пригадав староста.

Читати ще: У селі на Волині вирощують гектари фундука

У селі також створили рибальську спілку, члени якої платять внески. За ці кошти зариблюють ставок.

«Там плаває короп, товстолоб, білий амур – це риба, яка вичищає плесо. Також запустили карася, щоб веселіше було ловитись, бо на коропа треба сидіти довго. Діти, бачу, карася ловлять», – зауважив Богдан Бернадський.

За словами старости, згодом тут вкотре проведуть масовий захід, на якому збиратимуть кошти для військових. Так ставок Джерельний став центром села.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus