USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Жителі семи сіл на Волині нарікають на відсутність автобуса. Ситуацію намагаються вирішити вже 5 років

26 Вересня 2024 12:36
Жителі семи сіл Голобської територіальної громади, а це більше тисячі людей з Дарівки, Партизанського, Старого та Нового Мосира, Діброви, Майдану та Солотвина, не мають жодного транспортного сполучення і з центром громади, і з обласним центром.

Ситуацію намагаються вирішити впродовж п’яти років, але поки марно, розповів Суспільному голова Голобської територіальної громади Сергій Гарбарук.

Що кажуть місцеві жителі

Марія Газюк мешкає в Солотвині. Звідки до Голоб – 18 кілометрів. З транспорту в дворі є лише велосипед, каже жінка. Тому, за потреби, далеко виїхати з села не може.

«70 років бабі! Ну колись раз можна виїхати? Діти живуть в Луцьку, брат живе один в мене, ще й сліпий, а треба завезти до лікарів, і самій поїхати до лікарів. Дві неділі лежала слаба, куда? Нікуда! Лежала, а що було робити», – говорить волинянка.
Читати ще: Лише 100 штук у світі: на Волині курсує унікальний автобус. Фото

Оксана Гринь мешкає у Ковелі. До батьків в село Майдан у Голобській громаді їздить двічі на тиждень.

«З Ковеля потягом ми разом з ровером їдемо до Голоб, в Голобах я спускаю ровера і ми їдемо 13,5 км у село Майдан. Інакшого виходу немає, дуже хотілось, щоб влада виконувала те, що пообіцяла перед виборами», – каже жінка.
Збитковий рейс

Як розповів голова Голобської тергромади Сергій Гарбарук, перевізники відмовляються від рейсу через його збитковість. Обласній владі вирішити ситуацію теж не вдалося.

«Кожен перевізник хоче мати заробіток. Їздить небагато людей, тому кожен перевізник, який був у нас нарікав на те, що рейси збиткові. Ми писали звернення до обласної адміністрації з проханням ці маршрути все-таки організувати, на сьогоднішній день це і їм не вдається», – додав голова.
Читати ще: Кілька сіл біля Луцька – без автобуса. Люди не можуть доїхати до роботи чи лікарні

Зі слів старости Новомосирського старостинського округу Наталії Гуменюк, два роки тому на нетривалий період автобусне сполучення було відновлене

«У 22 році було відновлено сполучення, їздив автобус маршрутом Ковель-Люблинець, але в зв’язку з тим, що маршрут був зі сполученням Ковель-Солотвин-Борщівка, рейс був невигідним і він припинився», – сказала староста.
Що каже перевізник і чи повернуть автобус

Своєю чергою перевізник Володимир П’ятенко розповів, що договір з громадою на перевезення він уклав 8 років тому. Не обслуговує цей маршрут від початку повномасштабної війни, бо бракує транспорту.

«В мене тільки один автобус лишився. Там нема людей, їздив бусік такий, що їм підходив. Вони з ним договорилися, він 3 місяці поїздив і покинув. Треба маленького автобуса, бусіка, а в мене два пазіка, а на них дорого туди їхати», – додав перевізник.

Позиція облдержадміністрації

Начальниця відділу транспорту та пасажирських перевезень департаменту інфраструктури облдержадміністрації Тетяна Матвійчук розповіла, що автобус сполученням «Ковель-Діброва» є. Про те, що він наразі не курсує, в облдержадміністрації дізналися від голови громади Сергія Гарбарука.

«Це питання будемо вирішувати у найшвидші терміни, бо ми розуміємо потреби людей. 25 вересня будемо викликати перевізника і з’ясовувати, чому на маршруті немає автобуса», – зазначила посадовиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus