USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Жителі Херсонщини та Маріуполя ошукали луцьку пенсіонерку на 2000 доларів. Їх судять

Сьогодні 14:26
Двоє чоловіків зателефонували пенсіонерці та сказали, що її донька потрапила до лікарні, видуривши 2000 доларів. Таку схему на Волині провернули жителі Херсонщини та Маріуполя. Чоловіки, приїхавши до Луцька, шукали легких грошей.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У липні минулого року вони скоїли два злочини, зокрема реалізували схему «Ваш родич у лікарні». Так, ошукали 86-річну лучанку, повідомивши, що її донька потрапила в ДТП та потребує дороговартісної операції. У такий спосіб виманили 2000 доларів. Коли міняли валюту в обміннику Луцька, то поцупили в громадянина телефон», – розповіла речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Читати ще: Інтернет-шахрайство: фахівці розповіли, як волинянам не потрапити до рук аферистів

Зрештою, чоловіки за свої дії постали перед судом. Обидва – неодноразово судимі. Їх взяли під варту.

На черговому судовому засіданні прокурор наполягала на продовженні запобіжного заходу. Один із захисників таке клопотання заперечував.

«Ризиків фактично немає, бо нещодавно Верховна Рада ухвалила законопроєкт про збільшення суми крадіжки до 3000 гривень. У випадку декриміналізації за цим епізодом у них залишиться лише шахрайство, що не є тяжким злочином. Тому тримання під вартою не може бути, просимо призначити домашній арешт», – твердив адвокат Олександр Стасюк.

Читати ще: Не чув криків працівників магазину: судимого жителя Маріуполя на Волині спіймали на крадіжках

Заслухавши всі сторони, суд продовжив термін тримання під вартою для чоловіків ще на 60 днів. Далі планують допит самих обвинувачених та перехід до судових дебатів. Якщо вину доведуть, чоловікам загрожує від 5 до 8 років за позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Херсон Показати IP Сьогодні 14:54
Ви би краще освітили життя херсонців, як вони зараз виживають, не маючі жодної допомоги. І скільки вони пройшли. Правильний заголовок , "вор - обманув пенсіонера". Такі заголовки вносять смуту.
Херсон до Херсон Показати IP Сьогодні 14:56
Не разу не бачив, слова якоїсь підтримки місту Херсон. Тільки "житель херсону побив, житель херсону вкрав"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus