USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Жителі будинку в Луцьку скаржаться на його аварійний стан, комунальники – на борги

4 Лютого 2022 10:40
У Луцьку будинок на вулиці Данила Галицького, 8, збудований ще в 1907 році, потребує капітального ремонту.

Тут зношені комунікації і електропроводка, стіни в тріщинах та протікає дах, розповів Суспільному власник однієї з квартир Микола Юрченко.

Як зазначив директор житлово-комунального підприємства №3 Руслан Юлдашев, мешканці будинку мають 22 тисячі гривень боргу.

У яких умовах живуть мешканці будинку та чому мають борг

Востаннє ремонт проводили у 90-х роках, нині в будинку прогнутий дах і гнилі крокви, каже Микола Юрченко.

«Дах в плачевному стані. Своїми силами затикали ті дірки, щоб вода нам просто не текла на голову, – ганчірками, десь монтажною піною. Вікна, які там були вибиті, забили фанерою, щоб сніг не летів», – каже чоловік.

На другому поверсі у квартирі площею 13 квадратних метрів разом із шістьма онуками та донькою живе Тетяна Решнюк.
«На голову капає, коли дощ чи сніг тане. Тут все електрика йде, проводи. Відчиняю двері. Проводи можна рукою дістати. Два дні тому горіли», – каже жінка.

Зі слів мешканки Олени Мусейкіної, коли вздовж дороги їде транспорт, будинок постійно вібрує, через що утворюються тріщини.

З проханням відремонтувати дах люди неодноразово зверталися до житлово-комунального підприємства №3, яке обслуговує будинок. Зі слів мешканця Віталія Бойчука, власникам квартир запропонували ремонт на умовах співфінансування.

«Багато хто не готовий гроші відразу дати. Якби це було якесь відтермінування, багато хто погодився б. Якщо взяти ремонт даху – 500 тисяч, на умовах спів фінансування – 250 тисяч на 14 квартир. Тут пенсіонери є, які не знайдуть цих коштів», – зазначив лучанин.
Зі його слів, на бездіяльність ЖКП №3 люди писали заяву в прокуратуру, однак результатів це не дало. Відтоді за послуги не платять.
Що кажуть у житлово-комунальному підприємстві

Зі слів директора житлово-комунального підприємства №3 Руслана Юлдашева, якщо мешканці будинку виплатять борг, то матимуть 11 тисяч гривень на ремонт.

«У законі передбачено, якщо мешканці не платять за управління будинком, управитель має право призупинити надавання будь-якої послуги», – додав комунальник.
Він каже: у Луцьку будинків, де більшість жильців оплачують послугу за управління, є одиниці. Один із таких – на вулиці Стрілецькій, 31.

Майстриня житлово-комунального підприємства Людмила Перун зазаначає: більшість жильців сплачують за послуги вчасно, відтак тут триває ремонт під’їзду.

«Відбиваємо стару штукатурку, ґрунтуємо, якщо є грибок, ґрунтовкою проходимо, тоді шпаклюємо. Тоді білимо і фарбуємо. І поручні, і перила, вікна, двері. Проводимо ремонт сходового майданчика», – додала майстриня.
Усього ЖКП №3 обслуговує 350 луцьких будинків, мешканці яких боргують за послугу управління 4 мільйони 695 тисяч гривень. Через борги комунальники не мають грошей на ремонти під’їздів і комунікацій в них, каже керівник підприємства.

Як наголосив Руслан Юлдашев, за окремими будинками фіксують значні борги, зокрема 72 тисячі гривень боргу мають за мешканцями будинку на Волі, 19, ще 90 тисяч 637 гривень боргують мешканці будинку на Грушевського, 9.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Батько Показати IP 4 Лютого 2022 10:50
Знищення історичних будівель всюди однакова, проблема в тому що там живе або біднота, або рагулі які все пластиком обшиють.
До батько Показати IP 4 Лютого 2022 11:12
Проблема одна-жек довів до того стану будинок! Переважна більшість будинків, що сплачуюють за утримання 3 жеку, боржники, а боргуюють за ненадані послуги. Ви поцікавтесь на що списує жек кошти, хронічно нічого нероблячи.
Які хитрі полішуки до До батько Показати IP 4 Лютого 2022 11:56
Одні не платять, другі не роблять. А в директора ЖЕКа кабінет по площі, як вся будівля тих невдах!!! Тому переміг директор, я так важаю.
дартс до Які хитрі полішуки Показати IP 4 Лютого 2022 12:15
дартс на казених дверах - що тут добавити ?
Пальмочка до дартс Показати IP 4 Лютого 2022 16:44
А ще картина файна, певно Гітлера пейзажі, вазон та вентилятор. Усьо як у білої людини. Не те що, ті шо у восьмох на 13 квадратах живуть, як барони, ще й не неплатять, та настрій псують добродію
романюк Показати IP 4 Лютого 2022 13:49
директор 3 ЖЕКа жулик, который годами каким-то "чудом" держится за свое кресло. Списание денег, и фиктивные ремонты, приписки, отговорки, хамство - это его натура.
Вікторія Показати IP 30 Жовтня 2022 14:56
Чому пан директор ЖКХ не каже, куди пішли кошти, які платили мешканці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus