USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.50 10.65

«Жовті жилети» повернулися з протестами на вулиці Франції: поліція затримала понад 100 осіб

12 Вересня 2020 16:27
У суботу, 12 вересня, в Парижі та інших містах Франції поновилися перервані на час літніх відпусток акції протесту «жовтих жилетів».

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RFI.

У Парижі учасники протестного руху «жовтих жилетів» призначили місце збору в декількох точках: на Єлисейських полях, біля підніжжя базиліки Сакре-Кьор та в інших місцях.

При цьому префектура поліції Парижа напередодні попередила, що забороняє проведення акцій протесту в районі Єлисейських полів, а також біля Єлисейського палацу, Національних зборів і резиденції прем’єр-міністра.

До полудня паризька префектура повідомила про затримання 128 осіб. Приблизно в цей час стало відомо про перші зіткнення протестувальників з поліцією. До 13 години було затримано вже 154 людини.

Управління паризького транспорту RATP оголосило про те, що від ранку 12 вересня і аж «до розпорядження префектури поліції» в Парижі буде закрито близько 50 станцій метро і приміських електричок RER.

Протести, названі на честь жовтих жилетів підвищеної видимості, почалися в листопаді 2018 року після громадського невдоволення підвищенням податків на паливо.

Згодом ці податки були скасовані, але рух зберігся і перетворився в більш широкий антиурядовий протест.

Останній великий протест «жовтих жилетів» відбувся 14 березня 2020 року, напередодні місцевих виборів. Це було лише за три дні до того, як в країні оголосили жорсткий карантин через коронавірус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бацька Лукаш Показати IP 12 Вересня 2020 21:57
Магу быць пасредникам!
Я Показати IP 13 Вересня 2020 05:35
а де вереск пгавозахисників і іншої сволоти??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus