USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Жодних домовленостей немає: Верещук прокоментувала заяви РФ про гуманітарні коридори з «Азовсталі»

25 Квітня 2022 16:23
Україна намагається залучити ООН для порятунку цивільних жителів.

Про це повідомила віцепрем’єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає ТСН.

«Сьогодні російська сторона вчергове заявила про існування коридору для виходу цивільних осіб з «Азовсталі». Цьому можна було б вірити, якби росіяни багато разів до того не зривали гуманітарні коридори. Я знаю, що кажу, бо за дорученням Президента особисто веду такі переговори та організовую гуманітарні коридори. Важливо розуміти, що гуманітарний коридор відкривається за домовленості двох сторін. Коридор, анонсований в односторонньому порядку, не гарантує безпеку, і тому, власне, й не є гуманітарним коридором», – наголосила Верещук.

Читати ще: Жінки, діти та немовлята: показали відео з цивільними, які вже два місяці живуть в підвалах «Азовсталі»

Міністерка додала, що українська влада звернулася до Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша з проханням виступити ініціатором і гарантом гуманітарного коридору з «Азовсталі» для цивільних осіб.

Читати ще: Проти людей, які перебувають на «Азовсталі», окупанти таки можуть застосувати хімічну зброю, – ГУР

«Зокрема ми просимо, щоб у гуманітарній колоні були присутні представники ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Сподіваємося на результативність переговорів Генерального секретаря ООН з російськими представниками», – сказала Верещук.

Раніше міноборони держави-окупантки заявляло, що нібито дозволило гуманітарний коридор з «Азовсталі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus