USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Жодні договорняки з «Волиньприродресурсом» неможливі», – Анатолій Капустюк про приватизацію «Волиньторфу»

14 Листопада 2023 22:48
Керівник комунального підприємства «Волиньприродресурс» Анатолй Капустюк скликав пресконференцію, аби надати розголосу ситуації, яка склалася з претендентом на приватизацію ДП «Волиньторф» – фірмою «Агробіостандарт».

Про це інформують у Волинській обласній раді.

Попри неодноразові заперечення обласної ради та її клопотання до центральних органів влади не віддавати у приватні руки прибуткове державне підприємство, «Волиньторф» усе ж було виставлено на торги з єдиним учасником – ТОВ «Агробіостандарт», якого і визнали переможцем.

Останні чотири роки «Волиньторф» з прибутком виготовляв продукцію саме завдяки обласному комунальному підприємству «Волиньприродресурс», яке поставляло на ДП сировину, оскільки землі для видобутку у «Волиньторфу» вичерпалися ще в 2017 році, а нові площі йому не погоджували. Саме тоді засновник «Волиньприродресурсу», обласна рада, вирішила, що комунальному підприємству належить придбати спецдозволи і на видобуток торфу, щоб не лише зберегти робочі місця, а й мати гарантований обсяг альтернативного палива за бюджетною ціною, яке масово використовує і місцеве населення, і заклади соціально-бюджетної сфери області. Така співпраця на основі договору між КП та ДП і тривала з 2019 року.

Читати ще: Приватизація «Волиньторфу»: державу «нагріли» на 100 мільйонів. Відкрили кримінал

Анатолій Капустюк розповів, що після приватизаційних торгів співвласники ТОВ «Агробіостандарт» запросили його на зустріч, аби обговорити майбутню співпрацю. Натомість, стверджує керівник «Волиньприродресурсу», було озвучено неприйнятні пропозиції, які мали всі ознаки кулуарних оборудок.
«Спершу вони захотіли стати акціонерами «Волиньприродресурсу». Я пояснив, що підприємство реорганізовується у закрите акціонерне товариство, де 100% акцій належить обласній раді, і захід будь-яких інших акціонерів неможливий. Тоді вони запропонували передати їм дозвіл на видобуток торфу в обмін на управління одним із торфобрикетних зводів, я відповів, що депутати обласної ради ні за яких обставин не погодяться на відчуження спецдозволів, як і на інші «договорняки» стосовно комунального підприємства. На що дістав відповідь, що в такому разі вони розпочнуть з нами воювати», – переказав суть перемовин Анатолій Капустюк.

Він також додав, що 20% компанії «Агробіостандарт» належить чинному депутату Київради Костянтину Бровченку, а 80% – офшорній фірмі, зареєстрованій на Кіпрі, кінцевий бенефіціар якої – одіозний функціонер В'ячеслав Супруненко, який переховується від правосуддя за кордоном.
Тим часом ДБР запідозрило нечесну приватизацію ДП «Волиньторф» за попередньою змовою і відкрило кримінальне провадження, а суд виніс рішення про накладення арешту на майно ДП. Попри те, що Львівське регіональне управління Фонду держмайна, яке і проводило приватизацію, 31 жовтня було офіційно повідомлене про судове рішення, 6 листопада ТОВ «Агробіостандарт» усе ж було визнано новим власником «Волиньторфу».

Отримавши замість легкого бізнесу карну справу, каже Анатолій Капустюк, співвласники «Агробіостандарту» вдалися до брудної гри – в одній з національних інформагенцій замовили брифінг і виголосили нічим не підтверджені й навіть абсурдні звинувачення на адресу засновника комунального підприємства та його як керівника «Волиньприродресурсу».
«Зокрема було безглузде твердження, що саме обласна рада і я намовили проти них ДБР, прокуратуру і суди. Також публічно зведено наклеп, що я особисто вимагав 50% їхньої компанії в обмін на припинення кримінального переслідування. Вони огульно також заявили, що «Волиньприродресурс» скупив ліцензії на розробку усіх родовищ торфу в області й тим самим загнав «Волиньторф» у кабальні умови. Що теж не відповідає дійсності, бо на Волині майже три тисячі ділянок із покладами торфу, а комунальне підприємство придбало спецдозволи на видобуток лише на чотирьох з них», – спростовує закиди Анатолій Капустюк.

Він також запевнив, що за наклепницькі звинувачення позиватиметься до співзасновників «Агробіостандарту» і вимагатиме компенсації за завдання шкоди діловій репутації.

«У позовній заяві я також вкажу, що сума морального відшкодування від відповідачів має бути перерахована на користь Збройних сил України», – зазначив директор КП «Волиньприродресурс» Анатолій Капустюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пан Микола Показати IP 14 Листопада 2023 23:05
Про Збройні сили - це було потужно !
123 Показати IP 14 Листопада 2023 23:30
Як так. Договорняки це суто українська традиція.
Пташинний світ Показати IP 14 Листопада 2023 23:51
Курам на сміх ті пояснення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus