USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Жінка з плакатом на Першому каналі – це технологія Кремля», – представник Українського кризового медіацентру

16 Березня 2022 20:19
Представник Українського кризового медіацентру Андрій Климчук в інтерв’ю Радіо НВ розповів, що акція із росіянкою, яка вийшла в прямому ефірі з плакатом проти режиму Путіна, – спланована Кремлем. Також експерт наголосив, що у війні винен «не лише Путін, а 140 мільйонів путінів», а ще - між Україною та Росією велика прірва у культурі, тож закликав російськомовних українців забувати російську, якщо ми хочемо вижити.

Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує текстовий варіант розмови з Андрієм Климчуком.

Російських лібералів, які дають поради Україні, потрібно посилати вслід за кораблем

«Вони всі мають сісти на той російський корабель і відправитися на ньому у вже відомому напрямку. Я хотів би звернути увагу на випадок із плакатом якоїсь російської пропагандистки, яка вийшла й буцімто виступила проти режиму, буцімто в прямому ефірі «Первого канала». Це спланована, зрежисована акція.

Мені дуже сумно, що багато людей, на жаль, повелися на цю провокацію, а окремі українські ЗМІ вже тиражують це і показують, як «другую, лучшую Расію».

Я застерігаю не вестися на такі провокації, бо це насамперед спрямовано на українську аудиторію, щоб ми почали приймати тут їхніх біженців, буцімто там є нормальні люди.

По-друге, це спрямовано на західну публіку, тому що в світі зростає праведна ненависть до росіян. Це спрямовано на те, щоб стримати санкції проти РФ, показати, що нібито від санкцій страждають «ось такі хороші люди», як ця пропагандистка. Тому це дуже небезпечно.
Я просто хочу нагадати вам про такого діяча Ілларіонова (політик та економіст Андрій Ілларіонов, – ВН ). Я завжди вважав, що це консерва ФСБшна. Буквально за кілька днів до війни він приходив до Гордона, до інших наших «любітілєй русскава язика, культури і літєратури» і розказував про те, що нас захід лише лякає, що ніякої війни не буде. Мені цікаво, де зараз Ілларіонов, що думають з приводу його висловлювань ті люди, які надавали йому годинами прямий ефір на українському телебаченні та майданчики в інтернеті.

Ми мусимо зрозуміти, що нам ніколи їх слухати, нам не цікава їхня думка. У нас зараз одна мета – врятувати країну. Що більше ми відволікатимемося на їхні думки, роздуми, будемо жаліти їх, тим більше наших людей загине. Якщо ви хочете, щоб всі ваші рідні дожили до перемоги, то не треба озиратися, а просто посилати їх всіх у напрямку корабля».

Винен не лише один Путін, а 140 мільйонів путінів. Російський фашизм має бути знищений

«Небезпечно вважати, що це лише один Путін... Наприклад, вранці я читав пости на Facebook про те, що Путін помер, чи він живий, чи хтось його нарешті вб’є. Насправді, проблема не в Путіні, там таких путінів 140 мільйонів. Ми мусимо після цієї крові, всіх цих звірств, вбивств наших дітей збагнути, що винні вони всі.

Читати ще: Від економіки Росії через два тижні не залишиться нічого, а переговори відбуватимуться на наших умовах, – ЗМІ

Уявіть, як би змінилася історія, якби вдався якийсь зі сценаріїв вбивства Гітлера свого часу, наприклад, операція «Валькірія» (заколот групи офіцерів і аристократів, які зважилися піти на усунення Гітлера, - ред.). Насправді, величезна кількість істориків вважають, що добре те, що Гітлер дожив майже аж до самісінької перемоги над нацизмом в Європі. Бо якби усунули Гітлера, його владу перебрав би хтось інший, хтось більш м’який, більш гнучкий, і нацизм в Європі законсервувався би ще на десятиліття. Так само зараз і з Росією. Проблема не тільки в Путіні, Росія вся має понести відповідальність. Фашизм в нинішній Росії мусить бути знищений. Я не знаю, в який спосіб. Можливо, через знищення Росії, як нацистської Німеччини, чи будь-який інший спосіб».

Це війна цивілізацій, світоглядів. Усі вони там фашисти

«Ми маємо розуміти, що відповідальність за війну несуть усі росіяни. Купа наших родичів там. Наприклад, мої родичі живуть у Ленінградській області, Тюменській області, їм не доходить. Це люди, які пили, жерли тут щоліта, а виявилося, що краще вони послухають московську пропаганду, ніж своїх рідних братів, сестер, дядьків, тіток. Ми маємо нарешті розплющити очі і зрозуміти, що це війна цивілізацій, світоглядів, що вони всі там фашисти. Ніякої культури та літератури там немає. Ми бачили, як вони справляють нужду просто посеред вулиць наших міст, як вони денацифіковують наших курей. Треба добивати їх. Мета нашого покоління – зруйнувати цю імперію зла і визволити всі поневолені народи, які досі є в РФ. Наша місія – розплющити світові очі на це».

Носії російської мови, які є в Україні, мусять забути її

«Ми маємо повністю відгородитися величезним парканом від Росії - фізично та прокласти величезний кордон духовно. Ця війна не закінчиться ніколи, якщо ми озиратимемося на якусь їхню культуру, літературу, тому що росіяни самі не мають жодного стосунку до того спадку. Якщо ми хочемо вижити, то навіть ті носії російської мови, які є в Україні, мусять забути її і поставити собі запитання, коли їхні дідусі, бабусі та батьки перейшли на російську мову.

Я зараз перебуваю у Львові і допомагав мамі своєї подруги дістатися за кордон. Вона російськомовна жінка з Києва, викладачка англійської. Ми поговорили з нею на цю тему. Вона мені сказала, що вони із Запорізької чи Дніпропетровської області, і їй тато розповідав, як вони перейшли на російську мову. Йому просто пояснили, що інакше він не виживе. Так ось, якщо ми хочемо вижити в майбутньому, то ми маємо забути цю мову, культуру та літературу.

Я не впевнений, але, можливо, мине якийсь час і інші покоління українців пробачать, ми зможемо знову якось спокійно це все вивчати. Знову ж таки, велика німецька культура не врятувала німців від тієї катастрофи, яка з ними сталася, і не відвернула масові вбивства, Голокост і всі звірства, які вони чинили».

Чи має бути жорсткіша позиція держави щодо вивчення російської мови та літератури в школах

«Очевидно, ніхто не відкидає того, що російські класики можуть вивчатися в українських школах та університетах, як зарубіжна література. Але щодо російськомовних шкіл та класів, то зрозуміло, що держава зараз повинна проявити рішучість і твердість. Це той історичний момент, коли ми можемо покінчити із русифікацією українців. Тепер не існує напівтонів, тепер усі побачили ціну цих загравань із агресором, із російською культурою та мовою, і зрозуміли, що російська мова – це зброя у руках російського режиму на знищення своїх сусідів. Так вони працюють не лише в Україні. Ми можемо побачити, що російська мова, як друга державна, зробила із білорусами. Ви бачите, що державності у білорусів по суті більше немає.

Ми маємо будувати свою державу, не озираючись на сусідів, які цю мову використовують, щоб просто нас знищити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus