USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Жертвами шторму «Сіаран» у Європі стали шестеро людей

3 Листопада 2023 09:28
У четвер Західну Європу накрив шторм «Сіаран», в результаті якого загинули шість осіб, було закрито школи, аеропорти і залізничне сполучення.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Reuters.

Водій вантажівки загинув, коли на нього впало дерево у Франції, а другий випадок смерті стався в Гаврі, повідомляє влада.

Падіння дерев також призвело до загибелі жінки в столиці Іспанії Мадриді і ще однієї на півдні Нідерландів, повідомили місцеві служби з надзвичайних ситуацій і поліція.

Двоє людей загинули в бельгійському місті Гент – п'ятирічна дитина і 64-річна німкеня, які перебували в країні у гостях, повідомила прокуратура. Обидві смерті були спричинені падінням гілок.

У Франції 1,2 мільйона домогосподарств залишилися без електрики.
Шторм «Сіаран», який прийшов по п'ятах після шторму «Бабет» два тижні тому, був спричинений потужним струменевим потоком, що налетів з Атлантики, викликавши сильний дощ і шалений вітер, які вже спричинили сильні повені в Північній Ірландії та деяких частинах Британії.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен повідомив журналістам, що окрім загибелі водія вантажівки, поранення отримали 15 осіб, в тому числі семеро пожежників. За його словами, одна людина дістала серйозні поранення в північному французькому місті Рубе.

Близько 1300 людей довелося переселити в кемпінги або притулки, а кілька будинків було евакуйовано в місті Брест у департаменті Фіністер після падіння крана, повідомив Дарманен раніше в соціальних мережах.

Утім шторм у Франції демонструє деякі ознаки послаблення: метеорологічна служба Meteo France знизила рівень небезпеки сильного вітру в Маші, Фіністері і Кот-д'Армор з червоного до помаранчевого.

У Британії найбільше постраждали Нормандські острови, де було вибито вікна і зірвано дах з одного будинку на острові Джерсі, що змусило сім'ї переїхати до сусідніх готелів.

Нідерландська авіакомпанія KLM скасувала сотні рейсів до і з Амстердама, міжнародні потяги зі столиці Нідерландів до Парижа також було скасовано, а судноплавні шляхи на південному заході країни закрито. Оператор аеропортів AENA повідомив, що в Іспанії було скасовано 42 рейси.

Іспанське державне метеорологічне агентство AEMET також випустило в четвер червоне попередження для північних регіонів Галісії і Кантабрії, де очікують хвилі заввишки до 9 метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus