USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Жертвами штормів у Каліфорнії стали 17 людей

11 Січня 2023 18:16
Щонайменше 17 людей загинули внаслідок штормів, що охопили штат Каліфорнія у США. Проливний дощ у багатьох районах ущух, почалися роботи з прибирання та ремонту.

Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Губернатор Гевін Ньюсом під час візиту до міста Капітола на узбережжі Санта-Крус 10 січня повідомив, що кількість жертв, найімовірніше, зросте. Він додав, що більш ніж половина з 58 округів Каліфорнії були оголошені зонами лиха.

Експерт із катастроф Національного управління океанічних і атмосферних досліджень Адам Сміт зазначив, що останній шторм, який почався в понеділок, 9 січня, був одним із серії, що почалася наприкінці минулого місяця, і усунення збитків може коштувати понад мільярд доларів.

Наразі влада працює над тим, щоб знову відкрити основні автомагістралі, які були закриті зсувами, затоплені повенями або брудом. Понад 10000 американцям, яким було наказано покинути приморські міста на центральному узбережжі, дозволили повернутися додому. Серед них Монтесіто, заможна громада округу Санта-Барбара, де проживає принц Гаррі та інші знаменитості. Водночас тисячі громадянам, які живуть поблизу струмків і річок, що розлилися дощем, наказали залишатися в евакуації.

За даними влади, вранці у вівторок в долині Сан-Хоакін загинули водій пікапа та мотоцикліст. На них впало пошкоджене блискавкою дерево. Крім цього, за даними сайта Poweroutage.us, станом на пізній вечір вівторка понад 75000 будинків і підприємств по всьому штату були знеструмлені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus