USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

Земля щороку втрачає понад 1,6 мільйона гектарів лісів, – ООН

11 Січня 2021 23:07
За останні три десятиліття темпи знеліснення Землі сповільнилися, однак, незважаючи на це, з 1990 року було втрачено близько 420 млн гектарів лісу.

Про це повідомляють Новини ООН, пише Укрінформ.

За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО), більше половини всіх лісів світу припадає на п’ять країн: Російську Федерацію, Бразилію, Канаду, США і Китай.

Експерти Світового фонду дикої природи вказують, що в Росії залишилося 247 млн ​​га первозданних лісів, які не чіпала людина. Але вони зникають зі швидкістю більш як 1,6 млн га на рік, і ця швидкість стрімко зростає.

Зазначається, що половина лісових територій майже не постраждала від зовнішнього впливу людини, а третина лісів – це незаймані ліси, що не відчули на собі наслідків людської діяльності.

Проте зникнення лісів триває, а значить лісового покриву позбудуться нові території планети.

«Для того, щоб повернути назад процес знеліснення і втрати біорізноманіття, нам необхідно переглянути наші методи виробництва і масштаби споживання продовольства», – зазначає генеральний директор ФАО Цюй Дун’юй.

Експерти нагадують, що дерева виконують захисні функції: вони запобігають ерозії і втраті ґрунтів та пом’якшують наслідки зміни клімату. До того ж ліси забезпечують людей паливом і продовольством. Для багатьох вони є важливим джерелом доходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus