USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.26 10.50

Зеленський звинуватив Росію у спонсоруванні ХАМАС

5 Листопада 2023 19:44
Президент Володимир Зеленський заявив, що Російська Федерація є не тільки державою-агресоркою в Україні, але й відіграє свою роль у війні на Близькому Сході, спонсоруючи ХАМАС.

Про це він сказав в інтерв’ю NBC News, передає ТСН.

За його словами, «весь світ повинен зробити все можливе, щоб зупинити цю війну» на Близькому Сході.

Президент Зеленський наголосив, що війна Ізраїлю та ХАМАС змушує США допомагати фінансуванням та ресурсами у двох конфліктах. Саме тому він намагається узгодити боротьбу України проти Росії з боротьбою Ізраїлю проти бойовиків палестинського угруповання.

Президент заявив, що «готовий хоч сьогодні поїхати до Ізраїлю», хоча неодноразові спроби українського лідера відвідати країну зайшли в глухий кут.

«Важко сказати чи вдасться здійснити поїздку, тому що я президент країни, яка перебуває у стані війни, і ви знаєте, що на нашому полі бою дуже гаряче», – сказав він, додавши, що будь-який можливий візит залежатиме від того, «що відбувається на полі бою» в Україні і чи можливо повернути на батьківщину громадян України, які перебувають в Ізраїлі, оскільки комерційні рейси зараз не відправляються з країни.

У NBC News повідомили, що звернулися до Кремля та представників ХАМАС за коментарем з приводу заяви Зеленського, але наразі не отримали відповідь.

26 жовтня до Москви з офіційним візитом прибула делегація терористичної організації ХАМАС. Міністерство закордонних справ Ізраїлю з цього приводу опублікувало різку заяву на адресу Кремля.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операції в секторі Гази під назвою «Залізні мечі». Ізраїль ухвалив рішення про початок наземної операції в секторі Гази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава.. Показати IP 6 Листопада 2023 05:27
без сумніву, війну ХАМАСу з Ізраїлем спровокував путін із-за невдач на українському фронті.. а недолугий Натаньяху мало що ігнорував допомогу УКраїні в війні, то ще й їздив до путіна бігати з портретом безсмертного полку по красній площі.. вочевидь,більше не приїде, якщо не нагонять та не засудять..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus