USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Зеленський жорстко розкритикував ідею своєї ж партії про 5%-й бар'єр на місцевих виборах

6 Травня 2020 20:47
Президент України Володимир Зеленський прокоментував ініціативу про введення п’ятивідсоткового загальнонаціонального бар’єру на місцевих виборах, що значно ускладнить невеликим партіям доступ до місцевих рад.

Свій коментар глава держави дав під час відеозвернення, записаного 6 травня, пише Страна.

«Кілька слів про політику, але теж, так би мовити, в контексті медицини. Справа в тому, що у окремих політичних партій активізувався вірус, який сидить у них останні 28 років. Цей вірус називається "хитрозробленість".

Розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство і встановити надумані бар’єри для регіональних партій. Таким чином старі політики хочуть незважаючи на політичну волю жителів області «пролізти» в місцеві органи влади. Фактично – позбавити невеликі партії і безпартійних громадян можливості змінювати свій регіон на краще.

Я цього не допущу. Право бути обраним – це конституційне право кожного громадянина України, і Президент є гарантом дотримання цього права.

Тому ніяких «двох третин», «п’яти відсотків» або інших «схем» не буде.

Це позиція і моя, і партії «Слуга народу». А старим політикам можу сказати тільки одне. Якщо в будь-якому регіоні нашої країни у вас немає підтримки, то міняти треба свої вчинки, а не вибіркове законодавство ».

Правда, незрозуміло, чому Зеленський звинуватив якісь інші партії, коли ідею про 5% придумав його ж соратник: раніше про ініціативу ввести бар’єр в 5% розповідав глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
? Показати IP 6 Травня 2020 21:55
Що тут дивуватись, що не день то якийсь прокол або казус, а то й скандал.
Виборець Показати IP 6 Травня 2020 23:53
Бачили очі, кого вибирали. Типірика хоч повилезьте!
Отакої Показати IP 7 Травня 2020 07:30
А хіба він розуміє про що говорить,як і "його"депутати.Чув дзвін,та не знає звідки він.Яке відношення має президент до заробітних плат і надбавок?Ніякого.
7 Показати IP 7 Травня 2020 08:24
Сьогодні ми говоримо одне, завтра настає амнезія, говоримо інше, потім згадуємо, що говорили позавчора, щоб сказати завтра ні про що

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus