USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Зеленський замінив командувача Об’єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля на Андрія Гнатова

24 Червня 2024 20:55
Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Про це йдеться у зверненні Зеленського, пише Українська правда.

«Обговорили (на нараді – ред) кадрові питання у ЗСУ. Я ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова», – сказав Зеленський.

Про причини звільнення глава держави у зверненні не сказав, втім 24 червня стало відомо, що начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії Богдан Кротевич подав заяву до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Юрія Содоля через великі втрати серед особистого складу.
Що відомо про Андрія Гнатова

У червні 2022 року Гнатов отримав звання бригадного генерала та шеврон особисто від президента України Володимира Зеленського.

Нині він відзначений трьома державними нагородами:

Медаль «За військову службу Україні» (3 липня 2015 року) – за мужність та високий професіоналізм, виявлені у захисті України, підтримання боєздатності Військово-морських сил ЗСУ, вірність присязі.

Орден Богдана Хмельницького ІІІ ст. (21 серпня 2020 року) – за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності України, мужність та професіоналізм, виявлені під час бойових дій.

Хрест бойових заслуг (27 липня 2022 року) – за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, вірність військовій присязі.

Андрій Гнатов у 2001 році закінчив Харківський інститут танкових військ. З 2016 до 2018 року керував штабом 36 окремої бригади морської піхоти, після чого командував 36 окремою бригадою морської піхоти імені контрадмірала Михайла Бєлінського.

У 2022 році очолив штаб і став заступником командувача військ оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ.

У 2022 року змінив генерала Дмитра Марченка, очоливши оборону Миколаєва.

У листопаді 2022 року був одним з командувачів, що відповідав за звільнення Херсонщини.

Навесні 2023 року керував обороною Бахмуту, який перебував у зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» під командуванням Олександра Сирського.

Андрій Гнатов був одним з офіцерів, які формували підрозділи оновленої морської піхоти з частин, що залишили окупований Крим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дон Показати IP 24 Червня 2024 21:41
Цікаво куди переведуть содолю,в англію чи як залужний стане непридатним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus