USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Зеленський заборонив виступати з офіційними заявами щодо зовнішньої політики всім, крім себе, Шмигаля та Кулеби

23 Грудня 2021 09:41
Відтепер в Україні з офіційними заявами та коментарями з питань зовнішньої політики та ініціативами міжнародного характеру можуть виступати лише Президент, прем’єр-міністр і міністр закордонних справ. Відповідний указ підписав сьогодні Глава держави Володимир Зеленський, пише УНН.

«З метою забезпечення єдності зовнішньополітичного курсу держави, посилення координації діяльності державних органів у сфері зовнішніх зносин, належного виконання міжнародних договорів України, відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: Установити, що з офіційними заявами та коментарями з питань зовнішньої політики України та з ініціативами міжнародного характеру можуть виступати лише Президент України, Прем’єр-міністр України і Міністр закордонних справ України», – йдеться у тексті указу.

Крім того, документ визначає, що державні органи під час здійснення зовнішніх зносин:

– погоджують з МЗС підготовку закордонних візитів, офіційні заяви та коментарі у сфері зовнішніх зносин, ініціативи міжнародного характеру (Виступи посадових осіб з такими заявами, коментарями, ініціативами здійснюються виключно в межах їх компетенції за відповідними дорученнями Президента України, Прем’єр-міністра України або Міністра закордонних справ України), підготовку міжнародних двосторонніх чи багатосторонніх документів, проведення міжнародних консультацій, переговорів, зустрічей, бесід, інших заходів пов’язаних із реалізацією державної політики у сфері зовнішніх зносин тощо;

– інформують МЗС про діяльність у сфері зовнішніх зносин;

– подають МЗС для розгляду та прийняття рішень пропозиції щодо акредитації іноземців та міжнародних організацій.

Крім того, згідно з указом, відтепер посадовці мають інформувати Президента та МЗС про зміст службових контактів з питань у сфері зовнішніх зносин, з представниками іноземних держав, міжнародних організацій протягом десяти днів після проведення таких контактів, а «в разі одержання особливо важливої інформації – невідкладно».

Офіційне листування держорганів на зазначену тематику тепер також має здійснюватись через МЗС. Також відтепер передбачено, що до складу делегацій України, які беруть участь у міжнародних заходах, обов’язково включаються представники МЗС або відповідних закордонних дипустанов.

Ймовірно, збігом обставин є той факт, що п’ятий президент України Петро Порошенко, якого 20 грудня в Україні звинуватили у державній зраді, залишив Україну 17 грудня поїхав до Стамбула, де планував зустрітись з Вселенським патріархом Варфоломієм. Також зі ЗМІ відомо, що 20-23 грудня у нього заплановані робочі зустрічі у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Внук Янека Великого Показати IP 23 Грудня 2021 09:51
Ви там що геть вже здуріли? Ми тут з Азіком просто в шокє. Шо ви позволяєте сібє делать?
Гоп холоп Показати IP 23 Грудня 2021 10:14
Бімба в спину
Анонім Показати IP 23 Грудня 2021 10:22
адекватність нарешті взяла гору?
Анонім Показати IP 23 Грудня 2021 10:26
Зеленский ограничил круг лиц, которые могут нести всякую х...ю по внешней политике. Жаль что Марьянку не допустили.
Степан Показати IP 23 Грудня 2021 10:48
Узурпація
Всезнайко Показати IP 23 Грудня 2021 10:51
Я б ще цим трьом заборонив.
Бульба Показати IP 23 Грудня 2021 11:40
Треба міняти країну
555 Показати IP 23 Грудня 2021 11:42
Забороніть ще цьому позаштатному клоуну 95 кварталу - Ляшку виступати. Він вже так забрехався, що люди не сприймають будь-яку інформацію від нього.
Мда..... Показати IP 23 Грудня 2021 12:33
Ця країна дедалі більше нагадує книгу *Заселений острів*. Купка, що уявляє себе *царями*, і зомбоване стадо, якому пропонують здохнути за придумані ідеали.
Анонім Показати IP 23 Грудня 2021 14:15
головне сам в 95 кварталі висміював(і правильно ) владу .і то такі серйозні жарти бували. а зараз бач 95 квартал мовчить і ще й Зеленський всім забороняє критикувати себе....
Клава Показати IP 23 Грудня 2021 14:24
йой, і Єрмаку заборонив ?.. а перед техпрацівницями йому можна ?..
Люся Арестович Показати IP 23 Грудня 2021 17:03
А я?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus