USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Зеленський з історичною промовою звернувся до британського парламенту. Головні тези

8 Березня 2022 19:59
Президент Володимир Зеленський звернувся до британського парламенту 8 березня. У форматі відеозв’язку глава держави розповів, через що проходить український народ в боротьбі з агресором.

Як передає 24 канал, Зеленський зазначив, що хоче розказати про 13 днів війни, яку Україна не хотіла і не починала. Проте український народ веде це протистояння, бо не хоче втрати те, що має.

«13 днів нашого захисту. У перший день, о 4 ранку на нас полетіли крилаті ракети. Так, що всі прокинулись: і ми, і діти. Вся наша країна відтоді не спить», – почав розповідь президент.

Зеленський розповів парламентарям про відбиття атак і на суші, і в повітрі, і на морі. Приділив увагу глава держави і обороні острова Зміїний: саме там прозвучала вже легендарна фраза про російський корабель.

Окупанти б’ють по житлових кварталах

«На третій день окупанти, не ховаючись, вдарили по людях, просто по житлових будинках артилерією, авіабомбами. Це остаточно показало, хто є хто. Хто відважні люди, а хто – звірі», – додав Зеленський.

Попри звірства агресора, українці ставились по-людськи до полонених, яких брали десятками. Проте ворог і далі влаштовує геноцид, скидуючи бомби на будинки, школи, лікарні. Президент запевнив: цей геноцид Україну не зламав.

«Ми будемо битися в лісах, на полях, на узбережжях, у містах і селах, на вулицях, ми будемо битися на пагорбах... І я хочу від себе додати: ми будемо битися на териконах, на березі Кальміуса та Дніпра! І ми не здамося!

Звичайно, з вашою допомогою, допомогою цивілізації великих країн. З вашою підтримкою, за яку ми вдячні і на яку ми дуже розраховуємо. І я окремо вдячний тобі, Борисе, мій друже!

Посилюйте санкції проти держави-терориста. Визнайте її нарешті державою-терористом. Знайдіть спосіб зробити безпечним наше українське небо. Зробіть те, що ви можете. Те, що ви повинні. До чого зобовʼязує велич вашої держави і вашого народу», – сказав на завершення Президент України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 8 Березня 2022 20:53
Мій президент! Пишаюся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus