USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Зеленський відвідав у Херсоні переправу та пункт евакуації

8 Червня 2023 12:50
Президент Володимир Зеленський перебуває з робочою поїздкою у Херсонській області. Зокрема, у Херсоні відвідав переправу, на якій здійснюється евакуація населення з підтоплених внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС територій.

Про це він повідомив у Телеграмі.

Також Президент відвідав пункт евакуації жителів, які постраждали від затоплення, спричиненого підривом конструкцій Каховської ГЕС.

Пункт розгорнутий на базі одного з медичних закладів Херсона. Тут люди можуть пройти обстеження й отримати відповідне лікування.
Главі держави доповіли, що громадяни забезпечені харчуванням. Зеленський поспілкувався з людьми та поцікавився станом їхнього здоров’я.

«Ви зараз проходите через це важке випробування. Ми допоможемо, і все, що треба відновити, відбудуємо. Дякую вам і бажаю здоров’я», – сказав він.
Глава держави у Херсоні також відвідав одну з точок евакуації населення з підтоплених територій. Президент оглянув техніку, яка використовується для евакуаційних заходів, і безпосередньо ознайомився з роботою рятувальників і волонтерів.

Раніше Зеленський провів координаційну нараду щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС.

За словами глави держави, обговорили багато важливих питань: оперативна обстановка в області, яка склалася внаслідок катастрофи, евакуація населення з потенційних зон затоплення, ліквідація надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі, організація життєзабезпечення затоплених територій. Також перспективи відновлення екосистеми регіону й оперативна воєнна обстановка в зоні техногенної катастрофи.

Як наголосив Президент, важливо підрахувати збитки та виділити кошти для компенсацій жителям, постраждалим унаслідок катастрофи, і розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини.

Як повідомляли, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині проводиться евакуація населення з небезпечних місць.

У захопленій Олешківській громаді на Херсонщині гуманітарна катастрофа – потрібні вода, харчі, люди досі сидять на дахах, виникла проблема з тілами померлих, оскільки кладовище затоплене, а у морзі немає електропостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 8 Червня 2023 15:55
Було тихо, як приїхав. А як поїхав, то знову почалися обстріли Херсоні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus