USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Зеленський присоромив українців за реакцію на літак з Китаю

20 Лютого 2020 12:37
Президент Володимир Зеленський закликає суспільство не панікувати через евакуйованих українців та іноземців із китайського міста Ухань, де спалахнула епідемія коронавірусу, та проявити людяність і терпіння. Про це інформує Українська правда з посиланням на Facebook-сторінку президента.

«Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але мають пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів.

Евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у президента.

Тобто бактеріологічної небезпеки немає. Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми – українці. Кожен з нас. Включно з тими, хто опинився в Ухані під час епідемії.

Коли Франція евакуювала людей з Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у мешканців цього міста була одна: вони турбувалися про життя і здоров’я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився у складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сів на дозаправку й доправив казахстанського громадянина, не було жодних протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували й раділи, що людина нарешті вдома.

На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією.

Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну – цим ми показуємо далеко не найкращий бік нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів – люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони – майже як діти.

Українець завжди залишається українцем. Тимчасове перебування в Ухані або еміграція до Канади не робить його чужим для своєї країни».

Нагадаємо, літак з громадянами України та громадянами інших країн уже приземлився в Харкові. Спершу його довелося посадити в Борисполі, де він дозаправиться та полетить до аеропорту в Харкові.

Президент наголошує, що заходи безпеки – безпрецедентні: «зробили все можливе й неможливе, щоб гарантувати: вірус в Україну не потрапить».

Зеленський додав, що декількох громадян не пустили на борт в Ухані, бо у них була підвищена температура.

Він додав, що держава буде боротися за кожного українця, який опинився у біді: «Рятувати, евакуювати, обмінювати. Україна не здаватиме своїх».

Президент запевнив, що такою буде державна політика та закликав, аби такою ж самою була реакція суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
правдива Показати IP 20 Лютого 2020 12:49
Навмисно ситуацію розкручують, вкидання різні роблять, а піпл ведеться :) Прощупують дії Зе, як він і силовики будуть діяти у разі напруги і громадського сплеску!
Ом Показати IP 20 Лютого 2020 12:57
А ви пане президент підете у відставку вразі того якщо привезуть з Китаю вірус? І ви втратите підтримку населення тепер... Вести людей в країну де знищена мидичина то взагалі треба бути не адекватною людиною, я розумію що це ваша команда вас підставила... Коли заради кількох десятків людей ви поставили підзагрозу міліонів українців...
Волинянка до Ом Показати IP 20 Лютого 2020 14:12
Я не фанатка Зеленського, але такі як ви готові інших в яму спихнути шоб самому не спасти. Колись Ізраїль поклав цілий елітний загін свого спецназу тільки заради того, щоб визволити з полону терористів кількох студентів, які були громадянами Ізраїлю. У всьому світі своїх не кидають
Вірно до Волинянка Показати IP 20 Лютого 2020 15:25
Тепер ми маємо покласти мільйони заради того щоб хтось створив показуху що він ніби щось робить замість того щоб щось дійсно зробити. Ми ж не думаємо як правильно, а думаємо що люди скажуть. А ті студенти теж були заражені?
Анонім до Волинянка Показати IP 20 Лютого 2020 16:33
ну а шо? всi такi
Арафат до Ом Показати IP 20 Лютого 2020 14:51
Ом! Повністю Вас підтримую. Підставляти мільйони заради шоу - можна прирівняти до військових злочинів. Вірус - також ворог
Оняк Показати IP 20 Лютого 2020 13:19
Там, куди везуть людей немає жодного ізольованого боксу і зараза піде далі, тим більше що на борту одна людина вже була з температурою. Ліків немає, лабораторій немає, фахівців немає. Про що ще далі можна говорити, піпл не має права перешкоджати свому геноциду?
до ом Показати IP 20 Лютого 2020 13:29
Ти напевно немаєш ні душі ні людяності нічого.........то го що називається людина
Дід Панас до до ом Показати IP 20 Лютого 2020 13:48
Ви бачили лікарні Уханю, це безконтактні палати. Де ви у нас такі бачили? Вже є повідомлення про повторне зараження яких нібито вилікували. Є повідомлення про безсимптомне зараження. Ви готові прийняти їх у своєму домі?
Арафат до до ом Показати IP 20 Лютого 2020 14:54
В нього є здоровий глузд та почуття відповідальності. А не рожеві шмарклі
Професіоналізм до до ом Показати IP 20 Лютого 2020 15:21
В даному випадку душа та людяність ні до чого, має бути холодний професіоналізм, якого нажаль немає. Тому давайте підемо до цих людей, вислухаємо їх, поспівчуваємо, обнімемо... Так людей шкода, тільки в наших умовах вони самі перехворіють і нас позаражають, а ви цьому сприяєте. От тільки коли коснеться вас, то слова будуть іншими. А як же тоді душа?
Остап Вакарчук Показати IP 20 Лютого 2020 14:01
Якщо ви ті люди, які готові до себе впустити майже хворих людей на коронавірус, то можете в Харків їхати та тягти їх по своїх домівках або, як казав президент у Конча Заспу. По правильному, то не ми з вами прості смертні, повинні вирішувати. Наша влада повинна переживати за всіх українців як за хворих, так і за здорових. Перед тим, як перевозити хворих чи інфікованих людей до України, влада повинна була, як китайці швидко вирішити, де будуть знаходитись на карантині люди чи треба було побудувати окремі відповідні бокси на дві неділі. Дай Бог, щоб ці всі 79 осіб, що прибули до України, пройшли медобстеження, і у них коронавірус не підтвердився.
fy до Остап Вакарчук Показати IP 20 Лютого 2020 16:10
так там ще й іноземці якісь. не тільки українці.!!!!!!!!! нехай би десь на полігоні збудували лікарню за 2 тижні і везли. а не в звичайну лікарню... а в нас і масок на всіх не вистачить. не те що ліків.
Анонім Показати IP 20 Лютого 2020 14:42
Саме так: президент - "хароший", а народ - поганий, але цей народ ходить до звичайних лікарень, а після них стати "кращим" і достойним нашого президента дуже важко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus