USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Зеленський прибув до Греції і назвав цілі візиту

21 Серпня 2023 19:09
Президент Володимир Зеленський прибув із візитом до Греції.

Як повідомив Президент у відеозверненні 21 серпня, на порядку денному – «усе те, що можна разом зробити для захисту життя людей і свободи в нашому спільному європейському домі».

«Вже прибули. Зустріч із президенткою Катеріною Сакелларопулу, ґрунтовні переговори з Прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом і грецькою делегацією», – написав Зеленський.

Президент повідомив, що українська делегація прийме участь у саміті Україна – Балкани. Запланована спільна зустріч із балканськими лідерами, координація європейської та євроатлантичної інтеграції, оборонна співпраці і безпека.

«Також окремі переговори щодо двосторонніх питань. Зустріч із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Щодня додаємо сили нашій державі, нашим воїнам та нашій взаємодії з партнерами», – додав Зеленський.
Також Президент підвів підсумки своєї поїздки до крайн Північної Європи – Швеції, Нідерландів і Данії.

Зауважимо, під час візиту до Швеції було досягнуто домовленостей щодо виробництва військової техніки в Україні та велись переговори щодо винищувачів Gripen.

У Нідерландах та Данії було досягнуто домовленості про передачу Україні винищувачів F-16 після навчання пілотів. Нідерланди нададуть Україні 42 літаки, а Данія – ще 19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus