USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Зеленський прокоментував можливість повернення РФ у G8

22 Серпня 2019 11:56
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія може повернутися в Велику вісімку тільки після того, як буде припинена агресія проти України.

«Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення понад 100 політичних в’язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світові про те, що Росія готова знову зайняти своє місце у порядку денному високої дипломатії», – написав Зеленський.
Президент також подякував країнам, які послідовно підтримують Україну. Нагадаємо, що уряд Німеччини виступив проти повернення Росії в коло розвинених країн G8. Проти також висловилася Велика Британія.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що «безперечно» підтримав би повернення Росії в Велику вісімку (G8).

У свою чергу, президент Франції Еммануель Макрон вважає, що такий крок можливий після врегулювання кризи в Україні.

Росія була виключена з Великої вісімки в 2014 році після анексії Криму. З того часу представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ в Великій вісімці пов’язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.

До клубу семи високорозвинених країн світу входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Товарищ прапорщик Показати IP 22 Серпня 2019 12:04
Остановите поезд! Поезд, стой! Раз - два!
Хахаха до Товарищ прапорщик Показати IP 22 Серпня 2019 20:37
Этот поезд в никуда. Учите китайский товарищ прапорщик.
К.лучанин Показати IP 22 Серпня 2019 12:33
ХА-ХА-ХА! Формат G7 чи G8 явно застарів ! Де КИТАЙ? Якщо мову ведуть про високорозвинені країни світу. Це просто смішно стає від цього G8.
! до К.лучанин Показати IP 22 Серпня 2019 20:36
Якщо мову ведуть про високорозвинені держави, то це не про рашку. Розвиненість рашки тільки в ядерній зброї і шизанутому лідері.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus