USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Зеленський пообіцяв покарати чиновників, які чкурнули з України

15 Лютого 2022 10:26
Президент Володимир Зеленський пообіцяв притягнути до відповідальності народних депутатів, які залишили Україну через загрозу повномасштабного вторгнення Росії.

Про це він заявив на засіданні фракції «Слуга народу» 14 лютого, повідомила народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк, передає Інтерфакс.

«Президент сказав, що жоден чиновник не може собі дозволити покинути зараз нашу країну. До тих, хто це зробили, застосують заходи й ставитимуть питання щодо їхнього повернення», – сказала вона журналістам після засідання фракції.

Читати ще: Олігархи та бізнесмени покидають Україну чартерними рейсами

Водночас глава фракції заявив, що найближчим часом внесе до парламенту законопроєкт про заборону чиновникам усіх категорій, а також народним депутатам виїжджати за кордон у період надзвичайного чи воєнного стану. До законопроєкту додадуть норму щодо можливості позбавлення народних депутатів мандатів у таких випадках.

«У разі тривожної ситуації та відсутності зв’язку депутатам слід упродовж двох годин прибути на робоче місце в профільний комітет і скористатися спеціальним зв’язком», – додала Василевська-Смаглюк.

Як повідомляли раніше, станом на 14 лютого поза межами України перебували 23 народні депутати. Зокрема це народні обранці від фракцій «Слуга Народу», ОПЗЖ і «Голос».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олег Показати IP 15 Лютого 2022 11:10
Дааа, ребята, і це ж навіть нічого не почалося, а ви вже линяєте. А що ж буде, коли кацапи дійсно перетнуть наш кордон???? Де тоді будуть ці всі депутати і міністри??? Думаю - відповідь очевидна.
патріот Показати IP 15 Лютого 2022 11:18
Хотілося б вірити але - це Україна і нутро наших чинуш давно відоме але вони при посадах…
9 до патріот Показати IP 15 Лютого 2022 12:17
Це не лише нутро наших чинуш, це таке нутро у багатьох простих українців,просто не мають таких грошей і можливостей,як чинуші. Втікання з України показало реальний стан "патріотизму", який далі криків слава Україні не йде, як показують реалії
Олег до 9 Показати IP 15 Лютого 2022 12:30
Згідний 100%
Народна прокуратура до патріот Показати IP 15 Лютого 2022 18:06
Ну-ну. Чинуш, кажеш. А вже забув, як наші "прості громадяни", швиденько поздиравши з себе вишиванки, в яких горлали про патріотизм, рвонули за кордон від мобілізації, перекривали дороги, щоб їх не призивали до війська, купляли собі відстрочки від армії? Як гребли земельні ділянки, аж писки репались, і при цьому обурювались, коли якийсь АТО-шник посмів написати заяву на виділення йому ділянки? В першу чергу захищати свою землю мають ті, хто цю землю собі нагріб, без різниці, міністр ти чи звичайний селюк. А то звикли, що безземельні військові мають це робити за голий патріотизм і теоретичний вишневий садок.
Александр - 1 Показати IP 15 Лютого 2022 12:14
" До тих, хто це зробили, застосують заходи.." Каким образом? Санкции введет, или конверты получат тоньше чем остальные? Совсем наш президент забыл, что есть законы по которым живут граждане Украины. Или он решил что он сам закон? Все что можна сделать - это вывесить списки на "каждом заборе" и попортить жизни этим ...........(плохим людям)!
Я Показати IP 15 Лютого 2022 16:59
а вони зелю будуть слухати? чи шикнуть на нього- і він сам заткнеться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus