USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Зеленський пояснив, чому Україна не може відмовитися від оборони Бахмута

24 Квітня 2023 09:18
Україна не може відмовитися від оборони Бахмута, бо його захоплення допоможе російським окупантам розширити фронт.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Al Arabiya, передає УНІАН.

Незважаючи на те, що деякі аналітики кажуть, що місто не має великого стратегічного значення, Зеленський наполягає на тому, що Україна не відмовиться від Бахмута, пише видання.

За його словами, якщо російські війська захоплять місто, це може стати плацдармом для їхнього наступу на Краматорськ і Слов’янськ Донецької області.

Читати ще: Аналітики ISW оцінили здатність України до весняного контрнаступу

«Ми не можемо відмовитися від Бахмута, тому що це допоможе розширити фронт і дасть російським військам і ПВК «Вагнер» шанс захопити більше наших земель», – сказав він.

Як відомо, російські окупаційні війська вже довгий час намагаються встановити контроль над українським Бахмутом, застосовуючи «м’ясні штурми» і несучи великі втрати.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України, зараз йдуть запеклі бої за місто.

В Американському інституті вивчення війни повідомляли, що штурми російських військ закінчуються невдачею, у них не виходить захопити місто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus