USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

Зеленський пояснив, чому провалилися переговори з Росією у 2022 році

16 Червня 2024 20:51
Президент України Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції після Глобального саміту миру у Швейцарії 16 червня пояснив, чому провалилися переговори з Росією у Стамбулі 2022 року.

Про це пише УНІАН.

«Ніякі ультиматуми не є переговорами. З цим ультиматумом Путін приїхав на танку під час повномасштабного вторгнення. Вони оточили нашу столицю, багато регіонів нашої країни, окупували, і показали ультиматум. До речі майже нічим не відрізняється від останніх «пропозицій» Путіна два дні тому. У нього ніякі не пропозиції, у нього просто ультиматум», – повідомив Зеленський, відповідаючи на питання.

За словами Президента, ультиматуми дають Путіну можливість робити паузи, які потрібні йому для підготовки військових, адже «він уже втратив натреновану армію».

Читати ще: NYT оприлюднив проєкт мирної угоди, про яку Київ і Москва домовлялись у 2022 році

«Якщо чесно, «Мінські угоди» теж були ультиматумом, і конфлікт був заморожений, і це факт. Йому потрібна була ця пауза, щоб підготуватися до повномасштабного вторгнення», – додав Зеленський.

Також під час пресконференції Президент України заявив, що російський диктатор Володимир Путін не є дипломатом, адже наразі неможливо завершити війну лише за допомогою дипломатії.

«Поки дипломати говорять, гармати мовчать, значить Путін – не дипломат. Тобто треба шукати інші інструменти, окрім дипломатії, треба сильна армія, треба бути сильними, ці люди розуміють лише силу. Я бачу саме тільки такі шляхи: посилення на полі бою і паралельно посилення міжнародної політики», – зауважив він.

Також Президент додав, що вважає непоганим початком саміт миру щодо прояву дипломатії.

Читати ще: Путін озвучив умови для переговорів з Україною. Президент Зеленський відреагував на ультиматум

Крім того, Зеленський відповів на запитання журналіста про те, чи достатня наразі військова допомога для України.

«Допомога є. Є серйозні пакети. Чи її достатньо, щоб перемогти? Ні. Чи вона запізнюється? Так. Чи буде посилення цих пакетів? Працюємо над цим. Працюємо щоденно», – запевнив глава держави.

Своєю чергою Зеленський заявив, що наразі Путін бореться лише сам за себе, адже розуміє, що він ізольований від світу.

Як інформували, під час Саміту миру у Швейцарії, який відбувся 15-16 червня, учасники узгодили спільну позицію щодо трьох пунктів: продовольча безпека, ядерна та енергетична безпека й звільнення всіх полонених і депортованих українців, яких викрала Росія. Підсумкову декларацію підтримали 80 країн світу та 4 організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 16 Червня 2024 21:07
Нехай Зеленський ще пояснить, чому він та його оточення брехало людям про нагнітання Заходом та США істерії у 2021, про те, що не спостерігають ударних угруповань ворога, про шашлик у травні. Є що пояснювати, але все не на часі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus