USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Зеленський підписав закон про скасування поняття «селище міського типу»

24 Жовтня 2023 13:23
Президент Володимир Зеленський підписав закон «Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України». Відтепер у країні не буде поняття «селище міського типу».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка та відповідний закон.

«Після майже трьох місяців затримки в ОП, все ж таки президент підписав закон № 8263 «Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України», – написав Железняк.

Читати ще: Чому ліквідували селища міського типу: роз'яснення автора закону

Законопроєкт пропонує прибрати чинне з 1981 року радянське регулювання питань адмінтерустрою, встановити чіткі процедури віднесення населених пунктів до категорії міст, селищ сіл, закріпити на рівні закону процедуру найменування та перейменування населених пунктів, спростити процедури встановлення меж населених пунктів тощо.

Так, згідно із документом, тепер усі населені пункти з компактною забудовою та чисельністю населення понад 10 тисяч мешканців матимуть статус міста. Міста, які не відповідатимуть цьому визначенню, не планують знижувати у статусі.

Читати ще: В Україні ліквідовують смт. Як зміняться населені пункти Волині?

Населені пункти, де є садибна забудова та чисельність населення понад 5 тисяч жителів, будуть просто селищами. Ініціатива скасовує поняття «селище міського типу» (смт).

Інші населені пункти, що існують в Україні, будуть у статусі села.

Нагадаємо, Верховна рада схвалила законопроєкт про дерадянізацію ще 30 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 24 Жовтня 2023 13:40
От это депутат.ай да козырь дивный.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus