USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Зеленський підписав закон про націоналізацію системних банків під час воєнного стану

26 Жовтня 2022 21:51
Президент України Володимир Зеленський підписав 26 жовтня закон № 8069 щодо особливостей виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану. Цей закон дозволяє націоналізувати системно важливі банки за 1 гривню.

Про це свідчать дані картки закону на сайті парламенту, передає ТСН.

Згідно з законом, Міністерство фінансів матиме право за пропозицією Нацбанку брати участь у виведенні з ринку системно важливих банків через підстави, зумовлені війною Росії проти України.

Продаж банку не залежатиме від фактичного розміру його регулятивного капіталу.

Процедура націоналізації такого банку передбачає віднесення його Нацбанком до категорії неплатоспроможних. За такого сценарію банк не потребуватиме докапіталізації з боку держави. Окрім того, Фонд гарантування вкладів не змінюватиме розмір статутного капіталу банку, не проводитиме деномінацію акцій чи обмін грошових зобов’язань на акції додаткової емісії.

Зауважимо, що на сьогодні до системно важливих банків України входять: «А-Банк», «Альфа-Банк», «Кредобанк», «ОТП Банк», «Ощадбанк», АБ «Південний», «ПриватБанк», «ПУМБ», «Райффайзен Банк», «ТАСкомбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк», «УкрСиббанк», «Універсал Банк».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Зеленський скликав 26 жовтня РНБО та ввів до її складу нового голову НБУ Андрія Пишного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus