USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.66 10.84

Зеленський ініціював ліквідацію Окружного адмінсуду Києва

13 Квітня 2021 16:07
Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд до Верховної Ради невідкладний законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомили у пресслужбі глави президента, пише НВ.

За словами Зеленського, ОАСК загрузнув у корупційних скандалах та не зміг повернути довіру до себе.

Читати ще: Майже $4 млн та антикваріат: НАБУ показало скарб, який знайшли під час обшуків у брата голови ОАСК Вовка

«Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону», – заявив президент.

Нагадаємо, НАБУ оголосило в розшук п’ять суддів ОАСК, в числі яких голова ОАСК Павло Вовк, і два члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Своєю чергою НАБУ неодноразово викликало Вовка і суддів для участі в процесуальних діях. Також Вовку вручали повістку про виклик до Вищого антикорупційний суду, але той не з’являвся.

6 квітня НАБУ затримало Юрія Зонтова — брата Павла Вовка — під час отримання $100 тисяч. Зонтов з іншим адвокатом начебто обіцяв одній з компаній через свого брата вирішити питання з одним із суддів ОАСК, аби той виніс позитивне рішення в одній із справ.

Сам Вовк назвав затриманні і обшуки в суді «провокацією» з боку НАБУ. Глава ОАСК Вовк назвав затримання брата з хабарем «зведенням рахунків» та «помстою» і назвав їх «помстою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
я Показати IP 13 Квітня 2021 16:27
ви задайте в googl чотири букви- НАЗК- а тоді на цьому сайті прізвища і імена і подивіться посадових осіб від сільської ради і до Президента електронні декларації - ви офігівати будете... то немає слів, кому потрібно йти на Схід україни і захищати свої заробітні плати... а не хлопцям по 18-20 років
Анонім Показати IP 13 Квітня 2021 16:33
І це правильно.
скептик Показати IP 13 Квітня 2021 17:56
так починати треба не з ОАСК. корупція починається на баньковій
SternenKo Показати IP 13 Квітня 2021 19:40
Гут - Гут, Вольдемар!
олександр Показати IP 14 Квітня 2021 08:42
Ще треба закрити й луцький міськрайонний суд хабарників. Не суд а позорище. Зараз поняття суддя тотожне з поняттям хабарник, особа без честі і совісті.
скептик до олександр Показати IP 16 Квітня 2021 19:36
легше назвати суддів-нехабарників. їх практично нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus