USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Збив жінку в Луцьку на Конякіна: винуватець ДТП заплатить кількасот тисяч компенсації

22 Вересня 2024 09:08
У Луцьку покарали винуватця ДТП, який збив жінку на пішохідному переході. Той відбувся умовним терміном, але заплатить кілька сотень тисяч гривень моральної шкоди.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Інцидент стався ввечері 25 лютого 2024 року на вулиці Конякіна. Керуючи автомобілем BMW 530, Дмитро Д. не встежив обстановкою та збив жінку, яка переходила дорогу на нерегульованому пішохіднохідному переході.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала відкриту черепно-мозкову травму з переломом потиличної кістки та кісток основи черепа, забій головного мозку.

Читати ще: У Луцьку на Конякіна легковик збив жінку. Відео

Дії водія кваліфікували за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілій тяжкі тілесні ушкодження).

Обвинувачений свою вину в інкримінованому повністю визнав, щиро розкаявся, просив вибачення. Як зазначив, добровільно відшкодував витрати на лікування та частину моральної шкоди на загальну суму 262 тисячі гривень. Він вперше притягується до криміналу, працює у сфері ремонту транспортних засобів, тому часто пересувається автомобілем.

Потерпіла просила про призначення мінімального покарання для водія, не позбавляючи його водійського посвідчення.

Читати ще: Збила дитину на переході: на Волині заступницю директора покарали умовним терміном

Дмитра Д визнали винним і призначили йому 4 роки позбавленням волі. Але звільнили від покарання, встановивши два роки іспитового строку. Щодо відшкодувань, то чоловіку доведеться покрити потерпілій моральну шкоду ще на суму 238 тисяч гривень та 10 тисяч, витрачених на правову допомогу.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus