USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70

Збив жінку поза пішохідним переходом: луцький водій заплатить понад 210 тисяч компенсації

16 Червня 2024 13:01
Після п’яти років судів вирок отримав водій, який ще у 2019 році збив жінку на проспекті Василя Мойсея в Луцьку. Йому призначили три роки умовного терміну та зобов’язали заплатити чималу компенсацію.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

ДТП трапилася увечері 18 лютого 2019 року. Сергій Р. збив жінку, керуючи автомобілем «Volvo S60» зі швидкістю близько 50 км/год. Постраждала переходила дорогу поза межами пішохідного переходу.

У результаті аварії жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження, серед яких – відкрита черепно-мозкова травма, переломи ребер, подвійний перелом лівої плечової кістки, травми ніг.

Згідно висновку інженерно-транспортної експертизи, водій мав технічну можливість уникнути наїзду на пішохода, шляхом екстреного гальмування.

Читати ще: Збив жінку, яка перебігала дорогу: справа про ДТП у Луцьку тягнеться вже п'ятий рік

Сергій Р. свою вину не визнав. Він розповів, що в момент аварії їхав з дозволеною швидкістю, а видимість була не чіткою через темну пору доби та погане освітлення.

З його слів, поблизу меморіалу пропустив пішоходів на переході та продовжив рух. Спочатку на зустрічній смузі автомобілів не було, а через кілька метрів поїхав потік машин з включеними фарами, що дещо обмежували видимість.

Навпроти будівлі УСБУ у Волинській області (за 10-15 м від себе) він побачив силует людини на дорозі, відразу загальмував, однак уникнути зіткнення не вдалося. Чоловік ствердив: не очікував, що хтось може бути на дорозі, оскільки з обох сторін від місця ДТП є пішохідні переходи.

Обвинувачений кілька днів оплачував всі необхідні ліки для потерпілої. Як зазначив, робив це з власної ініціативи, оскільки саме його автомобілем постраждалій було спричинено травми. У подальшому дочка потерпілої сказала заплатити 4000 доларів, але в нього не було такої суми, тому запропонував дати 2000 доларів, а решту – через певний час під письмову розписку. Донька на компроміс не погодилася. Відтак він більше не оплачував лікування і не звертався щодо можливості відшкодування збитків.

Читати ще: Постраждав пасажир: волинянина, який п’яним в’їхав у бетонний паркан, посадили на рік

Потерпіла розповіла, йшла на нічну зміну на роботу та переходила проїзну частину поза пішохідним переходом поблизу ТРЦ «Промінь». Внаслідок наїзду вона отримала інвалідність. Обставин даної ДТП не пам’ятає, щодо міри покарання, то покладалася на розсуд суду.

Слідство також вивчило відео з камер спостереження, де показано, що водій загальмував вже після наїзду. Посилання сторони захисту, що він не міг побачити пішохода через щільний потік машин та темний одяг жінки, суд не брав до уваги.

У підсумку Сергія К. визнали винним за ст. 286 ч.2 КК України. Йому призначили три роки позбавлення волі, яке замінили на три роки іспитового терміну. Також чоловіка позбавили прав на три роки.

Крім того, він змушений відшкодувати Луцькій міській клінічній лікарні понад 38 тисяч гривень, витрачених на лікування потерпілої. Травмована жінка отримає від водія відшкодування за правову допомогу, матеріальні та моральні збитки, що загалом складають понад 210 тисяч гривень.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus