USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Збив велосипедиста і втік: водій Mercedes відбувся умовним терміном за вчинення аварії біля Луцька

11 Червня 2024 09:48
У Луцькому міськрайонному суді ухвалили вирок водію, який збив велосипедиста біля Луцька та залишив місце ДТП. Чоловік відбувся роком умовного терміну.

Як зазначено у справі, 5 листопада 2023 року після 23:00 Владислав М. керував автомобілем Mercedes-Benz A 180 CDI у селі Струмівка Луцького району.

Рухаючись освітленою дорогою, він не встежив за обстановкою та збив чоловіка, який їхав велосипедом попереду. У той момент швидкість авто була 60-80 км/год, що перевищує дозволену в населеному пункті норму. Після скоєння аварії керманич одразу залишив місце інциденту.

Читати ще: Збив жінку, а потім злетів у поле: суд ухвалив вирок волинянину за скоєну ДТП

Велосипедист у результаті отримав численні травми, що належать до категорії тяжких. У нього діагностували політравму, забої внутрішніх органів, закриту черепно-мозкову травму, відкритий перелом крижової кістки таза та забійно-рвані рани.

Обвинувачений свою вину повністю визнав. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати. Він зазначив, що попросив вибачення у потерпілого та добровільно відшкодував йому всі збитки.

Під час визначення покарання суд врахував, що правопорушення вчинено з необережності. Обвинуваченого раніше не притягували до кримінальної відповідальності, за місцем проживання його характеризують позитивно. Також Владислав М. доглядає за матір'ю, яка має хронічні захворювання, а його батько проходить військову службу за мобілізацією.

Читати ще: У Луцькому районі п'яна 16-річна дівчина на Peugeot збила людину та втекла

Потерпілий у ДТП, своєю чергою, не наполягав на суворому покаранні, а також заявив про повне відшкодування збитків.

У підсумку водія визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі на три роки, але змінили його роком випробувального терміну.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus