USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Збив на смерть 17-річного мотоцикліста: водія з Рівненщини ув'язнили на 4 роки за ДТП на Волині

2 Червня 2024 23:31
Житель Рівненщини, який на Волині збив на смерть неповнолітнього мотоцикліста, чотири роки проведе за ґратами. Крім того, він має сплатити батькам загиблого 600 тисяч компенсації.

Відповідний вирок ухвалив Ківерцівський районний суд.

ДТП сталася пізно ввечері 27 червня 2021 року у селі Дерно. Житель Рівненщини Назар Б. за кермом Volkswagen Passat на швидкості понад 90 км/год. збив 17-річного мотоцикліста. Неповнолітній керманич загинув на місці від отриманих травм.

Як з’ясувалося, мотоцикл загиблому не належав, а посвідчення водія він не отримував.

Читати ще: Збив підлітка й втік: волинянина покарали за п’яну ДТП

У суді Назар Б. вину визнав частково. Чоловік розповів, що дійсно їхав зі швидкістю близько 90-100 км/год., але додав, що не бачив дорожній знак про початок населеного пункту. Як додав, саме мотоцикліст раптово виїхав на його смугу руху, а він намагався уникнути зіткнення, повернувши автомобіль праворуч, але це йому не вдалося.

Після аварії Назар Б. нібито хотів підійти до постраждалого, але йому не дали, а потім його з братом побили місцеві хлопці. На його переконання, причиною ДТП стали дії водія мотоцикла та саме він створив йому небезпеку для руху.

Обвинувачений зазначив, що після аварії пропонував сім’ї загиблого компенсацію. Проте рідні хотіли 600 тисяч гривень, а на запропоновані 200 тисяч постраждалі не погодилися.

Батьки загиблого юнака своєю чергою просили суд призначити обвинуваченому найсуворішу міру покарання.

Читати ще: Одному наїхав на ногу, іншому пошкодив плече: на Волині підприємець влаштував інцидент з поліцейськими

Суд, заслухавши свідків та вивчивши висновки експертів, визнав водія винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинили смерть постраждалого. Тож винуватцю аварії призначили чотири роки ув’язнення та на два роки позбавили права керувати авто. Крім того, він має заплатити батькам загиблого юнака 600 тисяч гривень компенсації.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus