USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Збирав данину з волинських колоній: екскерівника міжрегіонального управління Мін’юсту засудили на п’ять років тюрми

4 Травня 2023 14:50
Брав хабарі грошима і бензином. Головний тюремник західного регіону відсидить за ґратами п’ять років. Таким є рішення апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Ідеться про Михайла Дзюдзя, який, до того ж, є депутатом Львівської обласної ради від «Європейської солідарності».

Викрити хабарника допомогли його підлеглі з Волинської області, повідомляє ТРК «Аверс».

21 квітня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду винесла вирок колишньому керівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайлу Дзюдзю. Він проведе п’ять років за ґратами. Рішення набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржене до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Історія, в яку потрапив Михайло Дзюдзя, трапилася в березні 2020 року. Він завідував усіма колоніями і слідчими ізоляторами західного регіону, був депутатом Львівської обласної ради від «Європейської солідарності». Правоохоронці затримали його на хабарі.

Заяву в правоохоронні органи на Михайла Дзюдзю написали його підлеглі – очільники Маневицької та Цуманської колоній, що на Волині. Їм, очевидно, набридли щомісячні побори керівника.

Було так: якщо керівники колоній і слідчих ізоляторів не хотіли, аби до них прийшли з ретельною перевіркою, то мали платити Михайлу Дзюдзі гроші. З окремих колоній чиновник брав бензином.
11 березня 2020 року правоохоронці затримали чиновника в той момент, коли він отримував від підлеглого одну тисячу доларів. У НАБУ зазначали, що Дзюдзя вимагав та щомісячно отримував хабарі від підпорядкованих йому керівників установ.

Минуло три роки і Дзюдзя за свої діяння отримав п’ять років за ґратами.

Відзначимо, що у 2020 році у виборчий список «Європейської солідарності» Дзюдзя потрапив уже після затримання на хабарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 4 Травня 2023 16:16
відбувати покарання нехай би в маневицькій колонії.
Михайло Показати IP 4 Травня 2023 18:16
Все це лайно яке йде до влади на грошах бандитів і злодіїв повинно сидіти в тюрмі і немає різниці від якої партії.
редбул до Михайло Показати IP 4 Травня 2023 20:19
яке сидіти? різати гадів!!!
Ковельчанин Показати IP 4 Травня 2023 19:12
Навіть митники є від них, Ягодин
Гога Показати IP 4 Травня 2023 20:52
Дивно, що до цього часу Ховайло не попався,який є єдиновласним правителем Маневицької колонії ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus