USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Збирала ягоди і вкусив кліщ: волинянка захворіла на вірусний енцефаліт

Сьогодні 14:23
У Ратнівській громаді зафіксували випадок захворювання на кліщовий вірусний енцефаліт. Це другий випадок захворювання в області з початку року.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Під час збору ягід у Ратнівській громаді Ковельського району, територія якої є ендемічною по кліщовому вірусному енцефаліту з 1995 року дівчину вкусив кліщ.

Медики з’ясували, що дівчина видалила кліща самостійно, за медичною допомогою не зверталась. На другу добу з’явилося відчуття свербіння та почервоніння в місці укусу. Пізніше підвищилась температура тіла до 38,2 С, виник головний біль, запаморочення, нудота.

Нині хвора знаходиться на стаціонарному лікуванні.

Зауважимо, протягом останніх 10 років на Волині зареєстровано 23 випадки кліщового вірусного енцефаліту.

Читати ще: Що робити, якщо вас вкусив кліщ: поради волинського епідеміолога

Кліщовий енцефаліт – це природно-осередкове гостре інфекційне вірусне захворювання з переважним ураженням центральної нервової системи, яке може привести до інвалідності, іноді навіть до летальних випадків. Зараження людини відбувається під час укусу кліща, при випадковому його роздавлюванні чи розчісуванні місця укусу, а також при вживанні в їжу сирого молока інфікованих кіз, корів.

Від хворої людини до здорової це захворювання не передається.

Період від зараження до перших клінічних проявів хвороби (інкубаційний період) триває, в середньому, 7-14 днів, з коливаннями від однієї до 30 діб. У хворого піднімається температура тіла, до 38-39 С, з’являється нудота, блювота, турбують болі в м’язах шиї, спини, кінцівок. В місті укусу кліща з’являється еритема (почервоніння). В подальшому відмічається симптоми ураження центральної нервової, серцево-судинної, дихальної систем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus