USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Збільшують армію і створюють нові округи: Шойгу визнав, що РФ готується до захисту

17 Січня 2023 17:40
Голова Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про формування нового армійського корпусу в Карелії і двох нових військових округів, які існували до 2010 року, але потім їх ліквідували.

Про це він заявив 17 січня, передає ТСН.

Новий армійський корпус в Карелії, за словами Шойгу, складатиметься з трьох мотострілкових дивізій у складі сухопутних військ та двох десантно-штурмових дивізій у Повітряно-десантних військах.

Крім того, він заявив, що у складі армії Росії з'являться два нові військові округи. Один у Ленінградській області, а інший – у Московській.

«Масштабні зміни складу збройних сил, збільшення їхньої чисельності, зміна військово-адміністративного поділу Російської Федерації, які проводитимуть протягом 2023-2026 років, вимагатимуть від усіх заступників Міністра оборони, головнокомандувачів (видами збройних сил), командувачів (військами військових округів, північним флотом та різновидами військ збройних сил) ухвалення відповідних компетентних рішень», – заявив Шойгу.

Читати ще: Путін доручив Герасимову захопити Донбас до весни, – ГУР

Російський міністр оборони також нагадав наказ диктатора Путіна щодо збільшення чисельності збройних сил РФ до 1,5 млн військовослужбовців. Пояснюють це нібито забезпеченням безпеки держави і захистом «нових суб'єктів» та критично важливих об'єктів Російської Федерації.

До слова, Карелія та Ленінградська область межують із Фінляндією, яка у 2022 році подала заявку на вступ до НАТО після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus