USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Збереження ландшафту та облаштування вбиральні: коли реконструюють парк 900-річчя в Луцьку

22 Грудня 2021 17:14
Протягом двох-трьох років у Луцьку планують здійснити реконструкцію парку 900-річчя. Наступного року тут проведуть очистку водойм і прокладуть основні мережі, зокрема для зовнішнього освітлення.

Під час обговорення проєкту бюджету Луцької громади на 2022 рік депутат Юрій Моклиця поцікавився, чому на парк 900-річчя наступного року передбачено 10 мільйонів гривень.

Луцький міський голова Ігор Поліщук пояснив, що попередню концепцію парку 900-річчя вже розробили.

«Ми відштовхуємося від цієї концепції. Наразі проєктанти, які розробляли нам доопрацювання проєкту по проспекту Волі, які розробляли проєкт скверу на проспекті Відродження, отримали завдання на проєктування. Вони покажуть своє бачення. За попередніми оцінками, така реконструкція обійдеться в 40-50 мільйонів гривень. Також на цей об’єкт буде виділено співфінансування по лінії соцеконому. Наступного року ми плануємо здійснити очистку водойм, тобто це всі роботи по воді, тому що вони вимагають доступу до води важкої техніки, що може об’єкти благоустрою, які будуть прокладені, зруйнувати. Це прокладення мереж для освітлення парку, яке наразі взагалі відсутнє. Це визначення місця і прокладення мереж для облаштування громадської вбиральні в цьому парку і, можливо, в подальшому вкладання твердої основи», – розповів Ігор Поліщук.

Він зауважив, що повністю реалізувати проєкт реконструкції парку вдасться за два-три роки.

«Ми спілкуємося з багатьма урбаністами, експертами в галузі й виступаємо за максимальне збереження природи та наявного ландшафту парку, оскільки він є унікальним для нашого міста. Саме тому втручання в екосистему парку 900-річчя під час реконструкції буде мінімальним», – наголосив міський голова.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Велосипедист Показати IP 22 Грудня 2021 17:32
Ті горе проектанти навіть не спромоглись зробити нормальну велодоріжку біля Рагсу, відділену від пішохідної частини скверу. Невже не можна було зробити так, як на Молоді?
Народна прокуратура Показати IP 22 Грудня 2021 17:51
""... і, можливо, в подальшому вкладання твердої основи". Як завжди, бруківка - наше все!!!
Лучанин Показати IP 22 Грудня 2021 19:30
Будь ласка, погляньте на концепцію " сажиного яру" у харкові, запросіть ту жіночку- проєктанта. Це ж приклад, як за дешево зробити дуже класно!
Олександр Показати IP 22 Грудня 2021 20:41
Та ми вже звикли на дерева 3.14..сяти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus