USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Зазіхнув на засіб від бур’янів: уродженця Абхазії на Волині вкотре покарали за крадіжки

Сьогодні 07:14
Уродженця Абхазії вкотре судили за крадіжки з проникненням. Він зазіхнув на чуже майно, а тому на 5,5 року опинився за ґратами.

Про це йдеться у вироку Іваничівського районного суду.

Раніше засуджений за крадіжки Іван І. на шлях виправлення не став та повторно вчинив правопорушення. У березні 2024 року на території дачного масиву «Шахтар» Литовезької громади чоловік проник до будинку, пошкодивши вхідні двері. Звідти викрав чотири алюмінієві каструлі, сковорідку і 10 метрів огороджувальної сітки зеленого кольору. Загальна сума збитків – 2873 гривні.

Крім того, у травні крадій заліз у приміщення літньої кухні своєї знайомої, коли її не було вдома. Цього разу виніс садовий шланг, засіб від бур’янів, ємність з вживаними парфумами й електричний подовжувач на загальну суму 978 гривень.

Читати ще: Знову за ґрати: на Волині судили жінку, яка п’яною залізла в чужий будинок і вкрала велосипед

Відтак чоловіка звинувачували у крадіжках із проникненням, вчинених повторно і в умовах воєнного стану. Обвинувачений свою вину повністю визнав, щиро розкаявся.

Як зазначив, крадені речі із першого епізоду здав на металобрухт. Речі знайомої він хотів продати, але, дізнавшись, що поліція почала розслідування, добровільно повернув власниці.

Про чоловіка відомо, що він є уродженцем міста Ткварчелі Абхазької АРСР, але має українське громадянство. У серпні 2023 року та у червні 2024-го обвинуваченого вже судили за аналогічні правопорушення.

Одна з потерпілих просила про відшкодування збитків, інша на засідання не прийшла.

Суд визнав Івана І. винним за ч. 4 ст. 185 КК України і засудив до 5,5 року позбавлення волі. Також із чоловіка стягнули 2873 гривень компенсації потерпілій та майже 18 тисяч за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus