USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Завжди усіх підтримував: загиблому військовому Володимиру Семащуку просять надати звання Героя України

11 Квітня 2024 08:25
На сайті Президента України зареєстровано петицію про надання звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Володимиру Семащуку, жителю села Старий Почаїв Кременецького району.

Її зареєструвала мати загиблого воїна Наталія Лотоцька 1 квітня 2024 року. На сьогодні петиція набрала 6 556 голосів.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини сестра загиблого Оксана Гладун, Володимир добровільно вступив до лав Збройних сил України 5 березня 2022 року. Він з честю та гідністю разом із побратимами боронив цілісність держави. Був оператором протитанкових комлексів військової частини, у якій проходив службу.

«Володимир, перебуваючи у зонах активних бойових дій, ніколи не скаржився, що йому важко. Він завжди намагався усіх підтримати, переконуючи, що все буде добре і перемога за нами. Усміхнений, впевнений, сміливий, добрий і порядний – це все про мого брата, якого забрала клята війна...» – розповіла Оксана.
Військовий брав участь у боях під Вугледаром, Мар'їнкою, Бахмутом, рік захищав Авдіївку. Загинув 3 березня 2024 року під населеним пунктом Тоненьке Донецької області від чисельних вогнепальних вибухово-осколкових поранень.

«Володя усе віддав за нас з вами та за вільну Україну. Він мав багато планів та нездійснених мрій. Був хорошим сином, братом, другом та побратимом і надзвичайно доброю людиною. Він заслуговує носити звання Героя України», – зазначила жінка.
Для розгляду петиції необхідно набрати 25 тисяч голосів за 90 днів. Підтримати петицію про надання почесного звання Героя України (посмертно) можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus