USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Заволодіння 5,6 млн грн «Волиньторфу»: судитимуть колишніх директора ДП та керівника приватної компанії

4 Квітня 2024 18:28
Перед судом постануть ексдиректор державного підприємства «Волиньторф» і колишній керівник приватної компанії, яких обвинувачують у заволодінні коштами ДП на суму 5,6 млн грн.

Про це повідомили в НАБУ.

За даними слідства, очільник «Волиньторфу» уклав з ТОВ 1 договори на купівлю цінних паперів коштом очолюваного ним підприємства. У день купівлі посадовець перепродав ці папери ТОВ 2, від якого держпідприємство не отримало жодної гривні. Кошти, отримані ТОВ 1 за продаж цінних паперів, надалі витратили для погашення кредиту, за який ці папери придбали.

Читати ще: Приватизація «Волиньторфу»: державу «нагріли» на 100 мільйонів. Відкрили кримінал

Згадані приватні товариства, а також низка залучених до схеми суб’єктів господарювання були пов’язані між собою і їх контролювали чинні на той момент народні депутати. Після реалізації оборудки частина з них припинила діяльність, аби замести сліди злочину.

У результаті держпідприємству заподіяно 5,6 млн грн збитків.

Читати ще: Уряд скасував приватизацію «Волиньторфу»

Розслідування цих фактів НАБУ і САП здійснюють з вересня 2021 року після передання справи за підслідністю від СБУ.

30 червня 2023 року ексдиректору ДП «Волиньторф» та колишньому керівнику ТОВ 2 повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

Можливу причетність до скоєння злочину інших осіб перевіряють в межах виділеного кримінального провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus