USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Завезли вінілові програвачі замість допомоги ЗСУ: на Волині викрили благодійний фонд

4 Квітня 2023 16:33
Детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області викрили «волонтерів», які намагалися ввезти вінілові програвачі під виглядом гуманітарної допомоги з Польщі через митний пост «Ягодин».

Про це повідомляє пресслужби Волинської митниці та БЕБ у Волинській області.

50 коробок (660 кг) вінілових програвачів перевізник ввозив у складі консолідованого вантажу. Під час митного оформлення ці аудіосистеми він назвав радіозапчастинами, на які нібито очікують ЗСУ. Однак на стадії документальної перевірки оперативно з’ясували, що підпис посадової особи військової частини на гарантійному листі, який додавався до декларації про визнання вантажу гуманітарним, недостовірний.
Під час невідкладного митного огляду вантажного автомобіля із терміновим залученням правоохоронців, вінілові програвачі вилучені. Митницею вирішується питання про правову кваліфікацію порушення. Також детальному аналізу піддадуть попередні оформлення гуманітарної допомоги з боку викритих псевдоблагодійників із Житомира.

Вартість вантажу встановлюється.

Встановлено, що схему налагодили для ухилення від сплати обов’язкових платежів до бюджету під час переміщення через митний кордон.

Згаданий благодійний фонд працює в Україні вже 9 років.

Досудове розслідування у справі здійснює Територіальне управління БЕБ у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Прикордонник Показати IP 4 Квітня 2023 17:51
В Німеччині 400 Кіпр В нас 15тис грн
DJ Показати IP 4 Квітня 2023 17:55
Повідомте, якщо конфіскат передадуть на реалізацію.
Хохо Показати IP 4 Квітня 2023 18:11
Ну от як людям вірити? Кому допомагати і через кого? І кров не кипить в них від цих махінацій
1 Показати IP 4 Квітня 2023 19:24
Підпис посадової особи військової чаастини не достовірний? А як це визначили, почули що посадовець сказав ні-ні то не мій підпис. Чи може відразу почеркознавчу експертизу провели?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus