USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Завезли в Україну партію наркопродукції на майже 100 млн грн: на Київщині затримали ватажків банди

22 Серпня 2023 06:15
Служба безпеки провела багатоетапну спецоперацію, в результаті якої на Київщині знешкоджено організоване злочинне угруповання, що промишляло контрабандою іноземних прекурсорів для виготовлення важких психотропів.

Під час оперативних заходів на території столичного регіону затримано чотирьох ключових організаторів злочинної групи, повідомляють в СБУ.

Задокументовано, що вони переправили зі Східної Азії в Україну дві тонни прекурсорів для виготовлення особливо небезпечних психотропів, у тому числі PVP та мефедрону.

Вартість цієї партії заборонених речовин на чорному ринку становить майже 100 млн грн.

Встановлено, що фігуранти переправляли прекурсори в Україну під виглядом іноземних будівельних сумішей через міжнародні поштові сервіси.

Читати ще: На Київщині викрили наркоторговців, у яких вилучено рекордні за ці роки понад 20 тонн «товару»

Завезену продукцію зловмисники збували своїм оптовим покупцям, які контролювали нарколабораторії з виготовлення психотропів у різних регіонах нашої держави. У подальшому ділки продавали готовий товар через розгалужену мережу наркодилерів, а одержані прибутки розподіляли між собою.
Як встановило слідство, контрабандні прекурсори фігуранти складували в кількох гаражних приміщеннях на території Київської області. Для маскування злочинної діяльності склади орендували на підставних осіб, які формально не мали стосунку до наркоугруповання.
Для перевезення товару в межах області або під час його продажу клієнтам з інших регіонів зловмисники в темну використовували вантажних перевізників.

Під час обшуків за місцями зберігання наркопродукції на Київщині виявлено оптові партії прекурсорів та обладнання для їх фасування.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чотирьом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України.
Серед підозрюваних – митний брокер, який допомагав спільникам фальсифікувати митну документацію для прихованого ввезення товару.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 23 Серпня 2023 05:56
де медичний канабіс ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus