USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Завершується збір овочів: чи запасаються волиняни продуктами на зиму

6 Листопада 2022 13:44
На Волині завершується збір овочів. Цього року овочевими культурами засіяли орієнтовно 13 тисяч гектарів, найбільше висадили моркви.

Про це розповів Суспільному начальник відділу обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш.

З його слів, в області посадили картоплю на площі 80 тисяч гектарів, врожайність збереглась на рівні минулого року – 150 центнерів з гектара. Загалом зібрали понад мільйон тонн картоплі.

Нині також завершується збір борщового набору. Найбільші площі на Волині засіяні морквою, це близько трьох з половиною тисяч гектарів, зібрали близько 100 тонн. Капусти білоголової було посіяно близько двох тисяч гектарів, зазначає Олександр Книш.
Додає: також на Волині завершили збір столового буряку. Його врожайність, як і капусти, приблизно 40 тисяч тонн.
Читати ще: Волинські хлібороби отримали мобільні зерносховища

На одному з продуктових ринків обласного центру Волині журналісти розпитали покупців та продавців, чи зріс попит на овочі та як змінилися ціни.

Тут двічі на тиждень торгує вирощеною на власному городі продукцією Валентина з Луцького району. Жінка продає картоплю, капусту та моркву. Каже: овочів лучани купують мало.
На цьому ж ринку лучанка Світлана Грицюк вибирає перець для консервації. Зазначає: попри те, що все здорожчало, на зиму заготовляє багато.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus