USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.47 41.70
  • PLN 10.66 10.80

Завдяки гранту в ліцеї на Волині відремонтували їдальню

Сьогодні 10:06
У селі Четвертня Камінь-Каширського району в межах грантового конкурсу «Час діяти, Україно!», який щорічно проводить Фонд «МХП-Громаді», вдалося відремонтувати та оновити шкільну їдальню.

Четвертнянський ліцей працює з 1959 року. На сьогодні у ньому здобувають освіту 99 учнів. Про гранти та їх можливості тут знають та активно беруть участь у грантових конкурсах. Також мають досвід залучення співфінансування для реалізації важливих для школи проєктів.

Торік ініціативна група вчителів подала проєкт на конкурс #Час_діяти_Україно, щоб зберегти бібліотеку. І він отримав фінансову підтримку на суму 49 000 грн.
«Підтримувати школи в невеликих містах і селах, виявити та допомогти розв’язати нагальні потреби жителів – це одні із завдань конкурсу «Час діяти, Україно!». Щороку, оголошуючи його, ми нагадуємо громадському сектору, що вони завжди можуть звернутися до нашого фонду по допомогу. Важливо діяти згуртовано та не зупинятися у прагненні покращити умови в громадах», – зазначила менеджерка фонду «МХП-Громаді» Ольга Махновець.
А цьогоріч задум був більш масштабним – відремонтувати приміщення шкільної їдальні та встановити там нове обладнання, щоб покращити умови харчування дітей та умови праці.

«Для нас важливо підтримувати ініціативи, які роблять життя дітей кращим. У цьому проєкті спільна робота громади, школи, батьків, бізнесу та фонду – це справжня синергія, яка приносить користь дітям і створює для них кращі умови для зростання», – зазначив директор «МХП-Баффало» Руслан Паш’ян.
У приміщенні харчоблоку провели ремонт, встановили нові вікна і двері, замінили старе кухонне та вентиляційне обладнання. Окрім 100 000 грн, які надали Фонд «МХП-Громаді» та підприємство «МХП-Баффало», до цього проєкту залучили співфінансування: 100 000 грн виділила Колківська селищна рада, а ще 155 850 грн надали інші благодійники та підприємства, які працюють у регіоні. Так, загальний бюджет проєкту склав 355 850 грн.

Читати ще: Не працювала понад пів року: на Волині відкрили відремонтовану шкільну їдальню

Учителька-філологиня навчального закладу та ініціаторка проєкту «Здорове харчування – запорука здоров’я, а здоровим бути – КРУТО!»Оксана Довган поділилася враженнями: «Для мене це не перший проєкт, але перший такий масштабний. Я щаслива, що нам вдалося його зробити якнайкраще, ми змогли знайти стільки однодумців та підтримки і від жителів громади, і від місцевого бізнесу. У нас була чудова командна робота та взаєморозуміння між всіма учасниками, адже наші старання були спрямовані на дітей, на забезпечення їм хороших умов та якості харчування».
На завершення масштабного проєкту адміністрація школи організувала урочисте відкриття. На захід запросили шеф-кухаря Катерину Сидорчук, яка входить до Асоціації шеф-кухарів України. Вона провела майстерклас із приготування тартару з яловичини в оновленому приміщенні їдальні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus